Haberler

MHP Lideri Bahçeli, İstanbul'da Partililerle Bayramlaştı

İstanbul'da Partililerle Bayramlaşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti'nin Abdullah Gül'ü Aday Göstermesinin Ardından Yaşanan Sürece Değinerek, "Siyaseten Sözümüzü Unutup CHP'nin Arkasına mı Takılsaydık? ya da Ortalığı Karıştırmak İsteyenlerin Ardına mı Takılsaydık? İtibarımız Ne Olacaktı?" Dedi.

İstanbul'da partililerle bayramlaşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti'nin Abdullah Gül'ü aday göstermesinin ardından yaşanan sürece değinerek, "Siyaseten sözümüzü unutup CHP'nin arkasına mı takılsaydık? Ya da ortalığı karıştırmak isteyenlerin ardına mı takılsaydık? İtibarımız ne olacaktı?" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin il başkanlığınca İstanbul Gösteri Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Devlet Bahçeli, tüm Türk dünyası ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ederek başladığı konuşmasında, ağırlıklı olarak 22 Temmuz 2007 Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partisinin takındığı tavır ile ilgili eleştirenlere cevap verdi. Bahçeli, seçimlerden önceki tavırları ile her iki seçim süreci ve sonrasındaki tavırlarının

çelişmediğini kaydetti. Partisinin genel seçimlerden önce Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) dümen suyundan gitmekle, seçimlerden sonra da AK Parti'nin etkisinde kalmakla itham edildiğini belirten Bahçeli, "Biz kendi kriterlerimize göre hareket ettik ve ediyoruz" dedi.

MHP'li milletvekillerinin de katıldığı törende konuşan Bahçeli, "MHP, 22 Temmuz Genel Seçimleri'nde 'tek başına iktidar' parolasıyla yola çıktı. Bu doğru bir hedefti. Ancak bu hedef başarılamamıştır. Ülkemizin bu kadar kritik ortamında, MHP'ye en fazla ihtiyaç duyulduğu bir ortamda partimiz büyük bir çoğunlukla TBMM'de bulunamadı. Bütün bunlara rağmen 70 dava arkadaşı ile TBMM'de MHP vardır ve ebediyen var olacaktır" diye konuştu.

MHP'ye seçimlerde haksız iftiralar olduğunu söyleyen Devlet Bahçeli, "Huzurunuzda üzülerek söylüyorum; çok temiz kalpli, çok samimisiniz ve dolayısıyla çok safsınız. İlk söyleyen maalesef kazanıyor. Herkesten önce biz inanıyoruz, bu çirkin iftiralara. Onlara benzeyin demiyorum. Ama dikkatli olun" şeklinde konuştu.

MHP lideri, Alparslan Türkeş zamanında yöneltilen 'Menderes'i siz astınız' iftirasından sonra şimdi de bölücübaşı Öcalan'ı 'siz asmadınız' gibi başka bir iftira ile karşı karşıya olduklarını belirterek, "Şimdi orta çıkmışlar Öcalan denen caniyi niye asmadınız diye suçluyorlar. Ama bir gün diğeri gibi elbet bu iftarının da asılsızlığı ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, "Cepheleşme ve kamplaşmayı hedefleyenlere karsı MHP olarak 'Bugünkü Meclis yeni cumhurbaşkanını seçmekte anlaşmazlık içindeyse yeni seçilen TBMM'nin yeni cumhurbaşkanını seçsin' diyerek 11 Mart 2007'de erken seçim yapılmasını teklif ettik. Çatışma isteyenler değişik yollara başvurdular. Neticede Türkiye'de anayasa değişikliği bile gündeme geldi. Sonunda Anayasa Mahkemesi'nin kararı ile mecburen 22 Temmuz Genel Seçimleri'ne karar verildi. 11 Mart'ta yapılmış olsaydı belki de ondan sonra yaşanan

sıkıntıların hiç biri olmayacaktı" dedi. Bahçeli konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz ne diyorduk, erken seçim yapılmalıdır. 11 Mart'ta yapılmalıdır. Yeniden teşekkül eden Meclis cumhurbaşkanını seçer demiştik. Bu teklif sonrasında eğer AK Parti tekrar aynı çoğunlukla tek başına iktidar olduğu takdirde belirleyebileceği bir adayı seçmesi tartışmalara son verebilirdi. Meşruiyeti tartışma kabul etmezdi. Bu durumda milli iradeye saygı duyulmalıydı. Ne oldu? 22 Temmuz seçimleri yapıldı. Sonuçta AK Parti yüzde 47 oranında oyla meclise geldi. Sayın Gül'ü Cumhurbaşkanı adayı gösterdiler.

Siyaseten sözümüzü unutup CHP'nin arkasına mı takılsaydık. Ya da ortalığı karıştırmak isteyenlerin ardına mı takılsaydık? İtibarımız ne olacaktı? Ülke yeni bir krize mi sokulsaydı? MHP bunu yapar mı?"

Devlet Bahçeli, 22 Temmuz 2007 Genel Seçimleri ile hem yeni bir Meclis oluştuğunu hem de Meclis'in yüzde 69'unun yenilendiğini ve 7 parti ile meclisteki temsil zihniyetinin çeşitlendiğini kaydetti.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, "Böyle bir ortamda krize sebebiyet veren tartışmada biz de yer alarak '367 ile cumhurbaşkanı seçilebilir' diyerek kilitlemeye çalışsaydık acaba Türkiye ne hale gelebilirdi? İstikrarsızlık ortamında hangi felaketlere düşerdik? Önce ülkem ve milletim ve sonra partimin geleceği için o gün Meclis'te yer alacağız dedik. Böylece Türkiye bir krizden kurtarıldı. Bu süreçte CHP'nin arkasında katılmadık diye bazıları bizi AK Parti'nin peşine takılmakla itham etti. MHP'yi kendileri ile

hareket etmeye mecbur bırakmaya çalıştılar. MHP oyuncak olamaz. Her zaman başa güreşmeye başaktör olmaya layıktır. Gerçek bu oldu. Şimdi bunun neresi yanlıştır. Ve Türkiye kendi cumhurbaşkanını seçti. Eğer Sayın Gül bir partinin değil, Misak'ı Milli sınırlarını içine alan, herkesin cumhurbaşkanı olursa tarih onu yazar" şeklinde konuştu.

Devlet Bahçeli, konuşmasının ardından partililerle teker teker bayramlaştı.

(CG-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title