Haberler

MHP'den Bozdağ'a Sert Tepki: İddiaları Boz Bulanık Bekir'in Hezeyanı

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın İddialara Sert Yanıt Verdi. Bozdağ'ın "Sahibinin Sesi" Olduğunu Kaydeden Şandır "Onu Ciddiye Almıyoruz, Söylediklerini İade Ediyoruz. İddiaları Boz Bulanık Bekir'in Hezeyanları Olarak Değerlendiriyoruz" Dedi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın iddialara sert yanıt verdi. Bozdağ'ın "sahibinin sesi" olduğunu kaydeden Şandır "Onu ciddiye almıyoruz, söylediklerini iade ediyoruz. İddiaları boz bulanık Bekir'in hezeyanları olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Şandır, AKP'li Bozdağ'ın Öcalan'ın idam kararının Başbakanlıkta bekletilmesinde Bahçeli'nin de imzasının olduğu şeklindeki sözlerine "O belgede bir başka hüküm daha var, O da Sayın Bahçeli'nin ısrarıyla oraya konulan ve süreç ne olursa olsun Öcalan'la ilgili idam kararının infaz edilmesi hükmüdür. Bunu okumaktan kaçınıyor" diye konuştu. Şandır, "Şimdi konumuz Abdullah Öcalan'n asılmasıysa kendilerine teklif ediyoruz;yedi yıldır tek başına iktidardalar. Buyursunlar eksikleri varsa biz de tamamlarız, sözkonusu olan Öcalan'n asılmasıysa buyurun assınlar"dedi.

Şandır TBMM'de gazetecilerin AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın MHP ve Bahçeli'ye yönelik yaptığı açıklamalarına ilişkin sorularını yanıtladı. Bozdağ için "O sahibinin sesi" ifadesini kullanan Şandır "İçine düştükleri ihanet çukurunun çırpınışında hezeyanlarını ifade ediyor. Onu ciddiye almıyoruz, bütün söylediklerini kendisine iade ediyoruz" dedi. Bozdağ'ın iddialarını komik bulduklarını da söyleyen Şandır şöyle konuştu:

"Bu sözleri boz bulanık hezeyanlar olarak değerlendiriyoruz. Bizim söylediğimiz çok açık ve net; Türkiye'nin sorunlarını bir etnik kimlik özelinde tartışmaya açarsanız, bulacağınız çözüm bu ülkeyi ayrıştırır, bu toplumu cepheleştirir, çatıştırır, kan akmasına, kardeş kavgasına, sebep olursunuz, bu ihanet olur. AKP sayın başbakan başta olmak üzere içine düştükleri ihanet çukurundan çıkış telaşı içerisinde etraflarına çatmaktadırlar, MHP'ye dil uzatmaktadırlar. MHP ye laf söylemek için boz bulanık Bekir'in iki defa değil oniki defa düşünmesi gerekir. kendisini uyarıyoruz."

-"YEDİ YILDIR İKTİDARDALAR BUYURSUN ASSINLAR"-

Bozdağ'ın Öcalan'ın idamı konusunda Bahçeli'ye yönelttiği suçlamaların hatırlatılması üzerine ise Şandır, "Şimdi konumuz Abdullah Öcalan'ın asılmasıysa kendilerine teklif ediyoruz, yedi yıldır tek başına iktidardalar. Buyursunlar eksikleri varsa biz de tamamlarız, sözkonusu olan Öcalan'ın asılmasıysa, buyurun assınlar."dedi.

-"MUHATABIMIZ İHANET ÇUKURUNUN SAHİBİ OLAN BAŞBAKAN'DIR"-

Bahçeli'nin Öcalan'ın idam kararının başbakanlıkta bekletilmesine neden olan belgede imzası olduğuna ilişkin Bozdağ'ın sözlerine ise Mehmet Şandır şu yanıtı verdi:

"O belgede bir başka hüküm daha var, O da Sayın Bahçeli'nin ısrarıyla oraya konulan ve süreç ne olursa olsun Öcalan'la ilgili idam kararının infaz edilmesi hükmüdür. Bunu okumaktan kaçınıyor. MHP Meclis'te yokken Öcalan teslim alınmıştır, MHP 18 Nisan'da Meclis'e girmiştir. MHP üç partili bir koalisyonun üyesiydi, bir mahkeme kararını idam kararını infaz edebilmek için, hükümetin kanun çıkartması gerekiyor. O günkü şartlarda böyle bir kanun çıkartmak mümkün değildi Ancak MHP diğer ortaklarına iki hususu kabul ettirmiştir. Sayın boz bulanık Bekir'in söyledikleri yanlış ve eksiktir. Kabul ettirilen hususun biri şudur; 1999'da Refahyol hükümeti döneminde kabul edilen, imzalanan protokol gereği Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin süreci beklenecektir. Süreç tamamlandıktan sonra idam dosyası infazı için TBMM'ye gönderilecektir. Dolayısıyla Devlet Bahçeli'nin imzasının bulunduğu o belge aslında Abdullah Öcalan"ın AİHM süreci tamamlandıktan sonra idam edilmesine amir bir belgedir. Ancak bu arada PKK eylemlerini durdurmazsa, AİHM süreci beklenilmeden de dosya TBMM'ye infaz yerine getirilmek üzere gönderilecektir. O belge odur. Ama Bekir Bozdağ o belgeyi sayın Bahçeli ve MHP'yi suçlamak için kullanmaktadır. Bzim muhatabımız bu ihanet sürecinin, çukurunun sahibi olan Başbakan Erdoğan'dır. Başbakan eğer ruh hali, psikolojisi yerindeyse, tartışmaya cevabı o vermelidir. Yoksa sahibinin sesini öne çıkartarak, boz bulanık hezeyanlarla MHP'ye cevap vermesi, haddi de değil, hakkı da değil ciddiye de alınacak bir husus değildir."

-"PKK'YA MEKTUP GÖNDEREN ONLAR"-

Şandır, Bozdağ'ın, "PKK'nın ilk ve son olarak DSP-MHP-ANAP" koalisyonu döneminde muhatap alındığı iddiasıyla ilgili bir soruya da "O onun yakıştırması, PKK'ya mektup gönderen onlar" karşılığını verdi. (ANKA)

(EG/BÜN)

Kaynak: ANKA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title