Haberler

Mesrob Iı'den Bardakoğlu'na Vatikan Önerisi

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob Iı, Türkler ve Ermenilerin İlişkilerini Menfi Olarak Etkileyecek Herhangi Bir Olaya Makul Bakmadıklarını Söyledi.

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, Türkler ve Ermenilerin ilişkilerini menfi olarak etkileyecek herhangi bir olaya makul bakmadıklarını söyledi.

Kayseri bulunan tarihi Sırp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi'nde düzenlenen Paskalya ayinine, Mesrob II ile birlikte İstanbul'da yaşayan 125 kişilik Ermeni grubu katıldı.

Rahip Yeğişe tarafından yönetilen ayine katılan Mesrob II, burada yaptığı konuşmada, 7 haftalık Paskalya orucu ibadetini yerine getirdiklerini, bu kapsamda Surp Krikor Lusavoric Kilisesi'ni ziyaret ettiklerini, daha sonra Hatay'a giderek Karasun Manuk Kilisesi'nde de ayin yapacaklarını belirtti.

Kiliseye ismini veren Aziz Lusavoriç'in Ermenilerin tek Allah'a inanmalarında büyük rol oynadığını, bu nedenle onun adını alan kilisede onu andıklarını ifade etti.

Mesrob II, gazetecilerin Hrant Dink cinayetinden sonra atılan ''Hepimiz Dinkiz, hepimiz Ermeniyiz'' sloganlarını nasıl değerlendirdiği yönündeki soruya, ''Sloganlar Ermeniler tarafından atılmadı. Ermeni cemaatiyle ilgili iyi düşünceler içinde olan insanlarımız tarafından sloganlar atıldı. Ne yazık ki sloganlara karşı aşırı tepkiler de oldu''dedi.

Gazetecilerin ABD'de sözde Ermeni soykırımı ile ilgili yasa tasarısı hazırlanması konusundaki soruları üzerine Mesrob II, ''Türkler ve Ermenilerin ilişkilerini menfi olarak etkileyecek herhangi bir olaya makul bakmayız'' diye konuştu.

Mesrob II, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun Vatikan'a davet edilmesi ile ilgili soruyu da ''Papa Türkiye'ye geldi. Vatikan daveti de Diyanet İşleri Başkanımızın kendi takdiridir. Ancak, kabul edip giderse dinler arası diyalog açısından iyi bir gelişme olarak değerlendirilebilir'' şeklinde yanıtladı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title