Haberler

Merzifon'da nakliyecilerden eylem

Güncelleme:

Amasya'nın Merzifon ilçesinde bir grup nakliyeci, dijital takograf uygulamasına tepki amacıyla eylem yaptı.

Amasya'nın Merzifon ilçesinde bir grup nakliyeci, dijital takograf uygulamasına tepki amacıyla eylem yaptı.

Merzifon Otogar Kavşağında konvoy oluşturan kamyon ve tır sürücüleri, Organize Sanayi Bölgesi kavşağına geldi.

Burada grup adına basın açıklaması yapan Taner İnan, nakliyecilerin Türkiye genelinde başlattığı eyleme destek verdiklerini söyledi.

Yapılan değişikliklerin taşımacıları zor duruma soktuğunu savunan İnan, şöyle konuştu:

"Çoğu nakliyeci esnafı, bilgisayar ve elektronik ortamda bilgi girişi yapabilecek düzeyde bilgi sahibi değildir. Çoğunun akıllı telefonu bile bulunmamaktadır. Nakliyeci esnafımızın istenilen bilgileri sisteme girmesi imkansızdır. Veri yükleme uygulamasını şoförlerin okuryazarlık durumundan dolayı birçok kişi yükleyemeyecektir. Bu şekilde olduğu zaman birçok arkadaşımız işsiz kalacak. Biz bu sistemi kabul etmiyoruz."

Nakliyecilerin sorunlarını dinlemek için eylemin yapıldığı yere gelen Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, "Amacım eylem yapmak değil, sizlerin sorunlarına çözüm yolları aramak. Görevimiz makamın bana verdiği bütün güçle maddi ve manevi olarak ilgili kuruma, bakanlığa gidip ilgili kişiye ulaşmaktır. Sorunlarınızı ilgililere ileteceğim." dedi.

Basın açıklamasının ardından Çorum-Merzifon kara yolunu trafiğe kapatmak isteyen gruba polis izin vermedi.

Nakliyeciler, Kargı ile İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Polat ve jandarma ile görüşmelerinin ardından eylemlerini sonlandırdı.

Kaynak: AA / Güncel

Merzifon Amasya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title