Haberler

Mersin: Mtso'nun 120. Kuruluş Yıldönümü

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (Mtso) Meclis Başkanı İbrahim Kiper, Amaçlarının, Mersin'in Sosyal, Kültürel ve Ekonomik Anlamda Gelişimi İçin Tüm Güçleriyle Çalışmaya Devam Etmek Olduğunu Söyledi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı İbrahim Kiper, amaçlarının, Mersin'in sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişimi için tüm güçleriyle çalışmaya devam etmek olduğunu söyledi.

Türkiye'nin en eski odalarından biri olma özelliği bulunan MTSO, 120. kuruluş yıldönümünü, Cumhuriyet Alanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk koyarak kutladı. MTSO Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra meclis üyeleri ve çalışanlarının da hazır bulunduğu törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından, İstiklal Marşı okundu. Törenin ardından Meclis Başkanı İbrahim Kiper tarafından bir konuşma yapıldı. Konuşmasında Mersin'in ve MTSO'nun tarihsel gelişimi hakkında bilgi veren Kiper, MTSO'nun Atatürk'ün göstermiş olduğu yolda ilerlemeye devam edeceğini belirtti.

MTSO'nun birlik ve beraberlik içinde, tüm Türkiye'nin gelişmesi için çalıştığını ifade eden Kiper, "Eldeki en eski kayıtlara göre 1926 yılında 149 üyesi olan odamızın bugün üye sayısı 20 bine yaklaşmaktadır. Bugün ülkemizin en eski odalarından biri olan MTSO; meclisi, yönetim kurulu, meslek komiteleri, üyeleri ve çalışanlarıyla gerçekleştirdiği kolektif çalışmalarıyla yalnızca ticari ve ekonomik atılımlar yapmakla sınırlı kalmamış, ilimizin sosyal-kültürel yönden de yapılan her çalışmanın ya içinde olmuş ya da bizzat bayraktarlığını üstlenmiştir" dedi.

MTSO'nun bir meslek odası olmasının yanı sıra Mersin'in ve Türkiye'nin sorunlarını çözmeye yönelik bir sivil toplum örgütü gibi çalışmakta olduğunu da belirten Kiper, 5 yıllık projeksiyonla ileriye bakıldığında 1. ve 2. OSB'lerin bitmiş olacağını, dolayısıyla en az 10 bin kişiye istihdam olanağı sağlanacağını da kaydetti. Kiper, "Organize Tarım Bölgesi hayata geçecek, fuarlarımız her yıl 6 ihtisas fuarıyla gerçekleştirilecek, Kazanlı-Seyhan Turizm Bölgesi Projesi gerçekleştirilecek, Mersin Limanı tam kapasiteyle çalışacak, kongre turizmi için çalışılacak, Bölgesel Kalkınma Ajansı başarıya ulaşacak, yani Mersin'in bir dünya kenti olması için tüm görevliler imkanlar dahilinde çalışacaktır" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title