Haberler

Mehmetçik'ten Teröristlerin 8 Katlı ve Yüzme Havuzlu Sığınağına Operasyon (2)

Tunceli kırsalında teröristlere yönelik operasyonda ortaya çıkarılan biri 8 katlı ve 100 metre derinliğindeki 3 sığınakta, patlayıcı yapımında kullanılan amonyum nitratın yanı sıra yüklü miktarda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Tunceli kırsalında teröristlere yönelik operasyonda ortaya çıkarılan biri 8 katlı ve 100 metre derinliğindeki 3 sığınakta, patlayıcı yapımında kullanılan amonyum nitratın yanı sıra yüklü miktarda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Suriye'nin Afrin bölgesi başta olmak üzere yurt dışında terör örgütlerine yönelik operasyonlarını kararlılıkla sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), yurt içinde de halkın huzur ve güvenliğini bozmak isteyen teröristlere aman vermiyor.

Mehmetçik, bu çerçevede, özellikle teröristlerin kış üstlenmesinde kullanmak istediği önemli alanlardan olan Tunceli kırsalında teröristlere karşı sık sık operasyon yapıyor.

İl Jandarma Komutanlığının son dönemdeki operasyonlarında, teröristlerce kullanılan mağara, sığınak ve barınaklarını ele geçirerek örgüte ağır darbe indiren Mehmetçik, terör örgütüne bir darbe daha vurdu.

Mehmetçik, kent merkezinin kırsal kesiminde yaptığı son operasyonda, terör örgütü PKK mensuplarınca kullanıldığı anlaşılan 100 metre derinliğinde ve 8 katlı bir sığınak ortaya çıkardı.

İçinde yüzme havuzu, banyo ve tuvalet bulunan bu sığınak dışında yine teröristlerce bulunan 2 ayrı sığınak daha ortaya çıkaran Mehmetçik, söz konusu 3 sığınakta arama yaptı.

Aramalarda, patlayıcı yapımında kullanılan 100 kilogram amonyum nitrat, 2 jeneratör, 8 akü, 20 litre benzin, 4 litre motor yağı, 48 büyük tüp, 2 küçük tüp, 2 pil bloku, 3 sırt çantası, 4 puşi, 10 terörist kıyafeti, 5 tonluk su deposu, 2 tonluk yüzme havuzu, 200 metre dağcılık ipi, 4 soba, banyo sobası, 60 soba borusu, 4 varil, 20 battaniye, 4 halı, 20 hızar ağzı, 20 kilogram bulgur, 20 kilogram şeker, 100 kilogram un, 20 gaz lambası, 150 tasarruf lambası, 2 ekmek pişirme sacı, 750 metre su borusu, 30 adet 60 litrelik boş bidon, 1 top naylon, 200 metre kablo, 2 çadır, mont, 326 iç çamaşırı, 30 eldiven ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

Tunceli Valiliği, kent genelinde teröristlerin bulunması ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmaların azim ve kararlılıkla sürdürüldüğünü bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Afrin TSK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title