Haberler

MASFED Başkanı Erkoç: Sıfır araçlar en geç kasım ayında Türkiye'ye gelir, ikinci el fiyatları düşer

Güncelleme:

Olağanüstü bir durum olmaması halinde sıfır araçların Türkiye'ye en geç kasım ayında geleceğini belirten Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Aydın Erkoç, sıfır araçların normal seyrine dönmesiyle beraber ikinci el araç fiyatlarında da gerileme olabileceğini kaydetti.

İkinci el araç piyasasındaki hareketlilik devam ediyor. Vatandaşların gündeminde olan ikinci el araba fiyatları ne zaman düşer sorusu sorulmaya devam ediyor. Son olarak Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, NTV canlı yayınında ikinci el fiyatlarının ne olacağı konusunda görüşlerini paylaştı.

İKİNCİ EL ARABA FİYATLARI NEDEN YÜKSELDİ?

2. el araba fiyatları neden yüksek konusunda birkaç tane sebep olduğunu açıklayan Erkoç, bunlardan bir tanesinin 2019 yılının son çeyreğinde meydana gelen sıkıntılar ve kur artışı olduğuna dikkat çekti. Dövizin yükselmesinin Türkiye'ye araç getiren distribütörlere siparişleri iptal ettirdiğini belirten Erkoç, ikinci el araba fiyatlarındaki artış ile alakalı olarak aynı zamanda koronavirüs salgını sebebiyle fabrikaların üretimi durdurmasını işaret etti.

İKİNCİ EL ARABA FİYATLARI NE ZAMAN DÜŞECEK?

Vatandaşların cevap aradığı ikinci el araba fiyatları düşer mi konusunda tam kapasite ile araç üretiminin haziran ayının sonunu bulduğunu belirten Erkoç, siparişler verildikten sonra Türkiye'ye gelmesinin veya Türkiye'de üretilmesinin maksimum 3 ay sürdüğünü söyledi. 2. el araba fiyatları düşecek mi sorusuyla ilgili olarak temenni ve beklentilerini de dile getiren Erkoç, olağanüstü bir durum olmaması halinde sıfır araçların Kasım ayında Türkiye'de ve bayilerin elinde çoğalacağını aktardı.

Liste fiyatının üstünde satılan araçların da normal seyrine döneceğini beklediklerini belirten Erkoç, sıfır araçların normal seyrine dönmesiyle beraber ikinci el araç fiyatlarında da gerileme olabileceğini kaydetti.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye Aydın Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 NİSAN TV YAYIN AKIŞI #128250 Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Gelinim Mutfakta CANLI İZLE #128112 26 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (106)

AHMET:

TÜRKİYEDE ÇIKAN BİR ŞEY NE ZAMAN İNMİŞ Kİ. .

33
2
yanıtYanıtla
Bu kadar olmaz, olmamalı:

Hadi 2. el fiyatları bayi de araba yok diye fırsatçılık yapıp fiyatları artıyorlar diyelim. Hadi ithal marka olan sıfır arabalarda euro dolar arttı diye artıyor diyelim. Yahu benim ülkemde üretilen Toyota, Fiat, Renault gibi markalara ne oluyor da her hafta fiyatları yükseltiyorlar. Fabrikada çalıştırdıkları adamları euro dolarla mı çalıştırıyorlar? Olur da bu kadar olmaz. Geçen sene 100bin liraya satılan sıfır araç şuan 180 bin TL ye satılıyor. El insaf.

30
3
yanıtYanıtla
ygt:

devlet vergileri arttırıyor kardeşim, ayrıca o fabrikalardaki tüm giderler, parça maliyetleri vs euro-dolar üzerinden fiyatlanıyor.

yanıt1
yanıt3
MERT:

En son bi haber okumuştum araç markalarına fiyatları düşürün diye teklif sunmuştuk araç markalarıda zaten tasarlıyan planlıyan üreten biz dağıtan biz ama sizin bizden daha fazla kar payınız var diye teklifi red etmişti bizde buna misilleme olarak 0 araç alırken 0 araç kredisi veren bankaları durdurduk bazı markalara özel bu durumdan ne oldğunu anlıyorsun zarten

yanıt0
yanıt0
GALERİCİ ABBAS:

ARAÇ FİYATLARI DÜŞMEZ DAHADA ÇIKAR BUNU HERKES BİLSİN ARAÇ İSTEYEN BENİ BULSUN

13
19
yanıtYanıtla
ENESSON:

Biraz zor düşer! 0 araçlar bedavaya mı gelecek ya da daha ucuza? Gelmeden zammı yediler zaten?!

18
6
yanıtYanıtla
DİNLEYİN !:

arkadaşlar piyasa düşmez stabil kalır ! Çünkü düşünün siz 180 bine ikinci el araba aldınız onu piyasa düştü diye 140 a satarmısınız ? satarım derseniz o ayrı bana haber verin alayım ben :)

12
10
yanıtYanıtla
El cvp:

Birader bu iş aynı döviz altın gibidir. Sen gidip fahiş fiyattan araba al sonra ben aldığım fiyattan aşağıya satmam de. Satmazsan satma. Serbest piyasada emsal değer uygulaması vardır. Şuan 2. el de, sıfır da fiyat olarak henüz yerini bulamamış vaziyette. Bende sana şu soruyu soruyorum. 10 ay önce 120 bin tl ye sattığım arabayı 10 ay sonra 200 bin tl ye geri alır mıyım?

yanıt7
yanıt1
ld:

kur artışı bahane asıl aracları bayılerden kımler nasıl şekıltde toptan sekılde bayılerınden ellerınden kımler hangı para babaları aldı ve buna goz yuman bayıler kımlerdır ne olduda butun bayılerde bır anda satıldı

13
5
yanıtYanıtla
Sektör çalışanı:

16 senedir otomotiv sektöründe çalışan bir kardeşiniz olarak söylüyorum; 2. El fiyatları aşağıya inecek bekleyin ve görün. Acil bir ihtiyacınız yoksa 2021 mart ayına kadar araba almayın bekleyin. Yıl sonunda bayilere araba gelecek. Bayiler kampanya yapacaklar. Filo kiralama ve özel şirketler 3/5 senedir araba yenilemediler. Bayilere araba gelince onlar da arabaları yenileyecek ve ellerindeki binlerce araç piyasaya girecek. Arz talep dengesi yakın zamanda oturacak. Şu ortamda sıfır yada 2.el araba alınmaz. Ben almıyorum bekliyorum. Acelem yok. 9 ay önce 118 bin tl ye sattığım arabayı adam 190 yazmış ilana koymuş. Yazık yani.

9
9
yanıtYanıtla
Tüm 106 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title