Haberler

Marmaris'te 1,5 Milyon Kişi Bayramda Tatil Yaptı

MARMARİS'te otel, günlük kiralık ev ya da pansiyon gibi tesisler ile çadırlarda Kurban Bayramı tatilini geçirenlerin sayısı, 1,5 milyon oldu.

MARMARİS'te otel, günlük kiralık ev ya da pansiyon gibi tesisler ile çadırlarda Kurban Bayramı tatilini geçirenlerin sayısı, 1,5 milyon oldu. Doluluk oranları, turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Arife gününden itibaren Marmaris'e bayram tatili için gelenler, ilçeyi doldurdu. Muğla ve Datça girişlerinde, 8 kilometreye ulaşan araç kuyrukları, trafiği kilitledi. Konaklama tesislerinde yer bulamayan tatilciler, kırsal mahallelerde çadır kurdu. İlçeye günübirlik gelenler de oldu. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, "Bizler, bayram süresince Marmaris ve çevresinde 1 milyon tatilci bekliyorduk. Şu an 150 bini günübirlik gelen misafirlerimizle birlikte 1,5 milyona çıktı. 3 yıldız ve üzeri nitelikli otellerimiz dolu olmasına rağmen bir o kadar kapıda oda soran mevcut. Her şey dahil sistemiyle çalışan 3 yıldız ve üzeri 70 bin yatak kapasitemiz mevcut. Apart otel, kiralık evler ve pansiyonlarla toplam 100 bin yatağı buluyor. Beklentilerimizin üzerinde bir iç pazar talebiyle karşılaştık. Konaklama sektörü, restoran, kafeterya ve tüm işletmeler yaşanan doluluktan memnun. Marmaris ve çevresinde, ekim ayının ilk haftasına kadar 3 yıldız ve üzeri her şey çalışan oteller dolu. Bereketli bir turizm sezonu geçirdik" dedi.

'TATİL GÜNLERİ ÖNCEDEN PLANLANMALI'

Dini bayram tatil takvimlerinin 1 yıl önceden netleştirilmesi gerektiğini savunan Bülbüloğlu, "Onların takdiriyle tatil süreçleri önümüzdeki yıl bir an önce yayınlanmalıdır. Türkiye, dünyada turizm sektöründe 40 milyon misafir ağırlamakla 6. sırada yer alarak, büyük başarı kaydetti. Ülkemiz, Akdeniz çanağında önemli bir kapasiteye sahip. Dini bayram tatilleri daha önceden netleşirse konaklama sektörü kendini ona göre ayarlar. Dış pazar temsilcileriyle yapacağı görüşme ve ön rezervasyon paylarını ayarlar. 6 ay önceden dini bayram tatillerini belli olması vatandaşımıza da büyük katkısı olacaktır. Vatandaşımız yapacağız ön rezervasyonla hem ekonomik hem de sıkışmadan tatil yapacak. Hükümetten talebimiz dini bayramlar ile ilgili tatilleri önceden kamuoyuna bildirmesi. Bayram tatillerinin uzun olması turizm sektörüne ekonomik olarak katkı veriyor" diye konuştu.

- Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Kurban Bayramı Marmaris Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title