Haberler

Marmara Üniversitesi'nden "Taciz İddiaları"Na Açıklama

BİR grup kız öğrencinin geçtiğimiz gün yaptığı eylemle gündeme gelen taciz iddiasıyla ilgili Marmara Üniversitesi Rektörlüğü'nden açıklama yapıldı.

BİR grup kız öğrencinin geçtiğimiz gün yaptığı eylemle gündeme gelen taciz iddiasıyla ilgili Marmara Üniversitesi Rektörlüğü'nden açıklama yapıldı.

"ÜNİVERSİTEMİZİN KONTROLÜ DIŞINDAKİ BİR YERDİR"

Yazılı açıklamada, "Öğrencilerimiz tarafından kurulmuş olan Mizah Kulübü'nde 01 Mart 2017 tarihinde yaşandığı belirtilen taciz olayına dair şikayet dilekçesi 20 Nisan 2017 tarihinde rektörlüğümüze iletilmiştir. Şikayet eden öğrenci üniversitemiz bünyesindeki İletişim Fakültesi öğrencisi, şikayet edilen öğrenci ise yine üniversitemiz bünyesindeki Teknik Eğitim Fakültesi öğrencisidir. Şikayete konu olan mekan üniversitemize ait olmayan, üniversitemizin kontrolü dışındaki bir yerdir" denildi.

" OLAY HAKKINDA YARGI SÜRECİ DEVAM ETMEKTEDİR"

Şikayet sonrası soruşturma başlatıldığı belirtilen açıklamada, "20 Nisan 2017 tarihinde şikayet başvurusunun yapılmasıyla birlikte, Rektörlüğümüz tarafından idari süreçler tamamlanarak 26 Nisan 2017 tarihinde soruşturmacı tayin edilmiştir. Soruşturma için gerekli evraklar ve bilgiler sekiz farklı birimden ve soruşturmaya konu kişilerden temin edildikten sonra, şikayet eden öğrencinin olayla ilgili ifadesi 02 Mayıs 2017 tarihinde alınmıştır. Şikayet eden öğrenci, Rektörlüğümüze başvurmadan önce 10 Mart ve 27 Nisan 2017 tarihlerinde İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat ederek ifade vermiş olup, olay hakkında yargı süreci devam etmektedir" ifadeleri yeraldı.

"RAPORLA ÜNİVERSİTEMİZİN HERHANGİ BİR İLİŞKİSİ YOKTUR"

"Rektörlüğümüz olayın tüm boyutlarıyla soruşturularak açığa kavuşturulması için 30 Mayıs 2017 tarihinde ikinci bir soruşturmacı görevlendirmiştir" denilen açıklama şöyle devam etti: Olayın bağlantılı olduğu Mizah Kulübü de 30 Mayıs 2017 tarihinde kapatılmıştır. Medyaya yansıyan bilgilerin önemli bir kısmı, başka bir kurum tarafından düzenlenen raporun içeriği ile ilgili olup, söz konusu raporla üniversitemizin herhangi bir ilişkisi yoktur. Diğer taciz olayına dair şikayet de aynı hassasiyetle soruşturulmaktadır. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmara Üniversitesi İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title