Haberler

Mardin'de yüz yüze eğitimde ikinci kademe

Güncelleme:

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın yüz yüze eğitime geçiş planlamasının ikinci aşaması, Mardin'de de başladı.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın yüz yüze eğitime geçiş planlamasının ikinci aşaması, Mardin'de de başladı. Öğrenciler, uzun zaman sonra okullarına dönmenin heyecanını yaşarken, veliler ise okul bahçesine alınmadı. Öğrenciler, ateşleri ölçülerek ve maskeleri kontrol edilerek sınıflara alındı.

Kentte bugün ilkokul 1'inci, 2'nci, 3'üncü ve 4'üncü sınıf, ortaokul 8'inci sınıf, lise hazırlık ve 12'nci sınıf öğrencileri ile köy okullarının tüm kademelerinde okuyan ve özel gereksinimli olan bütün öğrenciler yüz yüze eğitime başladı. Öğrenciler, uzun zaman sonra okullarına dönmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşarken, okul girişlerinde görevlilerce ateşleri ölçülerek, maskeleri kontrol edilerek içeri alındı. Çocuklarıyla aynı heyecanı yaşayan veliler de koronavirüs tedbirleri kapsamında okula alınmadı.

'OKULUMU ÇOK SEVİYORUM'

Artuklu İlkokulu'nun 2'nci sınıf öğrencisi Yağmur Kurtuldu, sınıfa döndüğü için mutlu olduğunu ve okulunu çok sevdiğini söyledi.

3'üncü sınıf öğrencisi Enes Gökçeoğlu da mutluluğunu dile getirerek, "3'üncü sınıfa geçtim. Çok heyecanlıyım" dedi.

'HERKESİN ÜZERİNE DÜŞEN GÖREVİ YAPMASI LAZIM'

Öğrenci velisi Ali Şahin de bugünü iple çektiklerini belirterek, "Çok mutluyuz. Çocuklarımız için, öğretmenlerimiz için bütün veliler olarak biz de bu eğitim ve öğretim yılında herkese yardımcı olmak istiyoruz. Özellikle bu koronavirüs döneminde, herkesin üzerine düşen görevi yapması lazım. Biz de elimizden geleni yapacağız. Hepimize hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Kız kardeşini okula getiren Emine Kurtuldu da uzun süredir bugünü beklediklerini anlatarak, "Kardeşim uzunca bir süredir bugünü bekliyordu. Onunla birlikte biz de bu heyecanı yaşadık. Zor bir süreçten geçtik ve hala geçiyoruz. Ama bu süreçte gerek öğretmenlerimize gerek biz velilere büyük bir görev düşüyor. Bu görevi layıkıyla yerine getireceğimizi düşünüyorum. Öğretmenlerimizin bu konuda büyük bir çabası var. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mardin Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title