Haberler

Manisa'dan Kısa Kısa

Manisa'da kilo sorunu nedeniyle "mideye balon konulma" operasyonu geçiren ve ameliyattan 5 gün sonra yaşamını yitiren Meral Talaş'ın (48) ailesi, "yanlış tedavi uygulandığı" iddiasıyla operasyonu yapan doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.

Manisa'da kilo sorunu nedeniyle "mideye balon konulma" operasyonu geçiren ve ameliyattan 5 gün sonra yaşamını yitiren Meral Talaş'ın (48) ailesi, "yanlış tedavi uygulandığı" iddiasıyla operasyonu yapan doktor hakkında suç duyurusunda bulundu.

Manisa'da, aşırı kilo problemini aşmak için "mideye balon konulma" operasyonu geçiren ve ameliyattan 5 gün sonra yaşamını yitiren Talaş için Muradiye Camisi'nde cenaze namazı kılındı.

Meral Talaş'ın kardeşi Murat Sütçüoğlu, cenaze namazının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, ablasının kilo problemini aşmak için olduğu ameliyatın ardından istenmeyen sonuçlar ortaya çıktığını ve yoğun bakımdaki tedavisinin 5. gününde yaşamını yitirdiğini söyledi.

Ablasının ölümünün, yanlış tedavi uygulanmasından kaynaklandığını iddia eden Sütçüoğlu, "Doktor hakkında suç duyurusunda bulunarak şikayetçi olduk. Şikayet sonucunda cenaze, otopsi için İzmir'e Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Raporlar daha sonra bize bildirilecek" dedi.

Demirci'de Kore gazisi son yolculuğuna uğurlandı

Demirci'de ikamet eden 82 yaşındaki Kore gazisi İbrahim Şentürk, vefat etti.

Rahatsızlığı dolayısıyla bir süredir hastanede tedavi gören Kore gazisi Şentürk (82), yaşamını yitirdi.

Şentürk için Demirci Merkez Alaca Camisi'nde öğleyin kılınan cenaze namazına ailesi ve yakınlarının yanı sıra Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, Jandarma Alay Komutanı Albay Bülent Mercan, Belediye Başkanı İhsan Temel ile Muharip Gaziler Derneği Başkanı Kamil Aydemir ve vatandaşlar katıldı.

Şentürk'ün naaşı, cenaze namazının ardından düzenlenen askeri törenle Demirci Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Demirci Gaziler Derneği Başkanı Kamil Aydemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede halen 7 Kore Gazisi'nin hayatta olduğunu bildirdi.

Gördes'te engelliler memurluk sına hazırlanıyor.

Gördes Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin, İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından Kültür Evinde düzenlenen Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Hazırlık Kursunu ziyaret etti.

Bilgin, ücretsiz olarak düzenlenen kursla kumu personeli olmayı hedefleyen engellileri sınava hazırlamayı amaçladıklarını belirtti.

Yaklaşık 4 ay sürecek kursa 12 engellinin katıldığı kaydeden Bilgin, "Kursiyerlerimizin başarılı olmaları için her türlü desteği veriyoruz. Bundan sonraki çalışmalarında ve problemlerinde yanlarında olacağız" dedi.

Bilgin, ziyarette kursiyerlere derslere hazırlık ve test kitaplarından oluşan set hediye etti.

Turgutlu'da sokak hayvanları için su ve yemek kabı

Turgutlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesinde sokak hayvanları için özel olarak imal edilen yemek ve su kapları, ilçenin çeşitli yerlerine yerleştirilmeye başlandı.

Turgutlu Belediye Başkanı Serhat Orhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, sokak hayvanlarına sahip çıkmak amacıyla örnek bir hizmeti hayata geçirdiklerini ifade ederek, şunları söyledi:

"Sokak hayvanlarına sahip çıkmak amacıyla gerçekleştirilen çalışmayla belediyemiz şantiyesinde imalatı gerçekleştirilen sokak hayvanları beslenme odakları, belirlenen alanlara yerleştirilmeye başlandı. Beslenme odaklarının alt bölümünde kedi ve köpekler için mama ve su, üst bölümde ise kuşlar için aynı şekilde mama ve su olacak. İlk etapta 8 adet beslenme odağı hazırlanırken, önümüzdeki günlerde ihtiyaç doğrultusunda sayıyı arttırmayı planlıyoruz."

Soma'da "Montessori metodu" tanıtıldı

Soma ilçesinde, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen "Yapabilmem için Yardım Et" projesi kapsamında yaşlı ve engelli bakım hizmetinde uygulanan "Montessori metodu" tanıtıldı.

Soma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen tanıtım toplantısında, sosyal hizmet uzmanı Mustafa Öztürk tarafından "Montessori metodu" hakkında bilgi verildi.

Öztürk; metotla yaşlı ve engellilerin var olan bilişsel ve fiziksel kapasiteleri doğrultusunda kendi ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini kaydetti.

Toplantıya, Soma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi personelinin yanı sıra Soma Kaymakamı Bahattin Atçı ile Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene de katıldı. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Demirci Kore Soma Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title