Haberler

Manav Kripto Parayla Alışveriş Başlattı

BALIKESİR'in Savaştepe ilçesinde manav sahibi Kağan Çoban, nakit ve kredi kartı ile satışın ardından, genç müşterilerinden gelen talep üzerine, dijital kripto para birimleriyle alışveriş başlattı.

BALIKESİR'in Savaştepe ilçesinde manav sahibi Kağan Çoban, nakit ve kredi kartı ile satışın ardından, genç müşterilerinden gelen talep üzerine, dijital kripto para birimleriyle alışveriş başlattı. Manavdan, Bitcoin, Ripple, Ethereum ve Waves gibi elektronik paralar ile sebze ve meyve alınabiliyor.

Savaştepe ilçesinde üçüncü kuşak olarak manav işleten 26 yaşındaki Kağan Çoban, kendisi gibi genç müşterilerinden gelen talep üzerine, dünya piyasalarını kasıp kavuran dijital kripto paralar ile satış yapmaya başladı. Yıllardır işlettikleri manav dükkanında dedesi döneminde nakit alışverişin, babası döneminde ise kredi kartıyla alışverişin başladığını belirten Çoban, kendisinin de çağa ayak uydurarak dijital kripto paralar ile satışları başlattığını belirtti.

Manav dükkanını annesi Ayfer ve babası Coşkun birlikte çalıştıran Kağan Çoban, müşterilerine her imkanı ve kolaylığı sağlamak için nakit ve kredi kartıyla satışın yanı sıra dijital kripto para ile alışveriş imkanı da sunduğunu belirterek, şunları söyledi

'Bu sayede Savaştepe gelişen teknolojiyi yakından takip edebilecek. Ayrıca müşterilere kolaylık olabileceği için dijital para birimine geçtik. Özellikle genç müşterilerimden gelen talep doğrultusunda dijital para uygulamasını başlattım. Satışlardan da oldukça memnunum dedi.

Dijital para ile alışveriş yapan vatandaş İlteriş Sıkıcıkoğlu, ilçedeki manavın, alışverişlerde kripto paraları kullanma imkanı sunmasıyla birlikte, yatırım aracı olarak kullandığı kripto paraları gerçek hayatta fiziksel olarak kullanabilme imkanı bulduğunu söyledi. Dijital kripto para karşılığında ilk alışverişini manavdan meyve sebze alarak yaptığını belirten Sıkıcıkoğlu, Bunu Savaştepe adına önemli bir gelişme olarak görüyorum. Çünkü uzun vadede kağıt paraların tedavülden kalkacağını düşünüyorum. Hem millet olarak hem de ülke olarak bu ortama hazırlanıp, nasıl kar edebiliriz diye hesabını yapmamızın faydalı olacağını düşünüyorum. Benim de bu kripto para yatırımlarından kazandıklarımı yabancı borsalarda bozdurarak, bir yandan da ülkeye döviz getirme gibi misyonum var dedi.

Manavdan dijital para ile alışveriş yapan Kaan Kurtbaş ise, Esnafımız böyle bir yenilik getirmiş. Biz de destek olmak açısından alışverişimizi dijital kripto para ile yaptık. Sürekli gelişen çağa ayak uydurmak gerekiyor diye konuştu.

Manavdan alışverişini Türk parasıyla yapan vatandaşlar ise, Türkiye kendi milli dijital parasını çıkartıncaya kadar alışverişi bu şekilde yapmaya devam edeceklerini söyledi. - Balıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Savaştepe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title