Haberler

Malatya: Eski Bakan ve YÖK Eski Başkanı Prof.dr. Mehmet Sağlam'dan Açıklamalar

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Eski Başkanı ve Milli Eğitim Eski Bakanlarından Prof.dr. Mehmet Sağlam, YÖK Yönetimini Eleştirdi. Sağlam, Cumhurbaşkanlığı Seçimi Konusunda da, "Bu Meclis Kendi İçinden Cumhurbaşkanını Seçecektir" Diye Konuştu.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) eski Başkanı ve Milli Eğitim eski bakanlarından Prof.Dr. Mehmet Sağlam, YÖK yönetimini eleştirdi. Sağlam, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda da, "Bu Meclis kendi içinden cumhurbaşkanını seçecektir" diye konuştu.

Eğitim-Bir Sen Malatya Şubesi'nin organize ettiği bir konferansa konuşmacı olarak katılmak üzere Malatya'ya giden Milli Eğitim eski Bakanı ve YÖK eski Başkanı Mehmet Sağlam, Vali Halil İbrahim Daşöz ile Belediye Başkanı Cemal Akın'ı ziyaret etti.

Ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Sağlam, 1995'den sonra YÖK'le problemler başladığını belirterek şöyle konuştu: "Benim ve Sayın Doğramacı döneminde YÖK hiçbir zaman anayasal bir kurumla kavga etmedi. Ama 1995'den sonra bütün müesseselerle kavga başladı. Kurumlar arasında kavga olursa hiçbir ilmi projeye bakamazsınız. İki testi çarpışırsa, biri kırılır öbürü çatlar. Bundan da hayır gelmez. Yeni atılım yapılamadı yeni projeler yapılamadı."

"1995'de ben YÖK'den ayrılırken üniversite sınavına girenlerin yüzde 21'i 4 yıllık fakülteye giriyordu" diyen Sağlam, "Bu rakam geçen yıl yüzde 11'e indi. Yüzde 21, 10 sene sonra yüzde 40'lara çıkmalıydı" ifadelerini kullandı.

1981'de YÖK kurulduğu zaman Türkiye'nin 19 üniversitesi olduğunu hatırlatan Sağlam, şöyle konuştu: "24 kişilik YÖK yönetimi vardı, şimdi 92 üniversite var, YÖK'de 9 kişilik üye var. Bu yapı bu ağırlığı çekemiyor. Bunun süratle değiştirilmesi gerekiyor."

Sağlam, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda da, Cumhurbaşkanı'nın nasıl seçileceğinin Anayasa'da yazılı olduğunu belirterek "Bunun dışına çıkmanız için bir sebep olması lazım. Tartışılacak birşey görmüyorum. Bu Meclis kendi içinde cumhurbaşkanını seçecektir" dedi.

Başkan Akın da, Sağlam'a kayısının kristal maketini ve tepside kuru kayısı hediye etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title