Haberler

Malatya Belediye'sinin 2012 Yılı Performans Bütçesi 300 Milyon Lira

Güncelleme:

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yeni Katı Atık Tesisi I. Etap ihalesinin yapıldığını belirterek, yakın bir zamanda temelinin atılacağını söyledi.

Belediye Meclis Salonu'nda saat 14.00'de başlayan toplantıda gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlanırken, geçtiğimiz ay Plan ve Bütçe Komisyonu'na havale edilen Malatya Belediyesi 2012 Mali Yılı Performans Programı komisyon raporu doğrultusunda kabul edildi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlığında yapılan Belediye Meclis Toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Gündem dışı verilen bazı tekliflerin gündeme alınmasının ardından, gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi.

Katı Atık Tesisi'nin İhalesi Yapıldı…

Meclis üyesi tarafından Katı Atık Tesisi'nde enerji üretimi yapılması ile ilgili verilen teklif üzerine kısa bilgiler veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yeni Katı Atık Tesisi'nin I. Etap ihalesinin yapıldığını açıkladı.

Kapıkaya mevkinde 528 dönümlük bir alan üzerine yapılacak Katı Atık Tesisi ile ilgili çalışmaların Belediyeler Birliği öncülüğünde yapıldığını kaydeden Başkan Çakır, "Mevcut çöp sahamız, merkeze yakın olmasından dolayı çevreye zarar veriyor. Bu nedenle 2010 yılında Katı Atık Tesisi için Kapıkaya mevkinde 528 dönümlük bir yer tahsisi yapılmıştı. Şu anda oranın 3 etaplı projesi çıkarıldı ve birinci etabın ihalesi yapıldı. Yakın zamanda temelini atacağız" dedi.

Başkan Çakır, yapılacak olan tesisin Malatya'nın en az 30 yıllık ihtiyacını karşılayacağını ve Çevre Bakanlığı standartlarına göre yapılacağını belirterek, buradan enerji üretilmesi için de çalışmaların olduğunu söyledi.

2012 Performans Bütçesi 300 Milyon Lira…

Gündem maddeleri arasında bulunan Belediye'nin 2012 Mali Yılı Performans Programı, Plan ve Bütçe Komisyonu raporu doğrultusunda 300.131.250.00 TL olarak kabul edilirken, 2012 Mali Yılı Belediye Bütçe ve Ücret Tarifesi ile Abonesiz kuyu suyu kullanımında uygulanacak ücret tarifesi maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonu'na, Müdürlüklerin Görev ve Çalışma Esasları Yönetmelikleri ise İdari Hukuki ve Teknik İhtisas Komisyonu'na havale edildi.

Geçtiğimiz aylarda yapılan MOTAŞ Genel Kurul Toplantısı'nda MEGSAŞ'taki hissesini Malatya Belediyesi'ne devretme kararı alan ve bu devirden dolayı 103.400.- TL'lik rüçhan hakkı ile sermaye artırımından kaynaklı Belediye hissesine düşen 3 milyon 832 bin liranın MOTAŞ'a ödenmesi Belediye Meclisi tarafından kabul edildi.

Eylül ayı toplantısında kurulan Kadın-Erkek Eşitlik Komisyonu'nun üye sayısının artırılması yönündeki maddeyi de görüşerek kabul eden Belediye Meclisi, verilen teklif doğrultusunda Komisyon üyeliklerine Meclis Üyeleri Yasemin Kurt ile Meltem Kavuk'un eklenmesini kabul etti.

İmar Maddeleri…

Gündemde yer alan imar konularını da görüşen Belediye Meclisi, imar maddelerinin bir kısmını karara bağlarken bir kısmını ise İmar Komisyonu'na havale etti.

Belediye Meclisi, eski hayvan Pazarı yerine yapılan parka isim verilmesi hususundaki maddeyi Komisyon'a havale ederken, Bakırcılar Pazarı'nın tadilatının yapılmasını ise kabul etti.

Kasım Ayı Meclis Toplantısı…

Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nı 2 Kasım 2011 Çarşamba günü saat 14.00'de yapmayı kararlaştırdı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title