Haberler

Ünlüler de Rol Alacak

1914'te Donarak Şehit Düşen 90 Bin Askerin Öyküsünü Anlatacak 'Sarıkamış Beyaz Hüzün' Filminde 'Faik Çavuş'u Oynayacak Olan Özcan Deniz, 4 Kilo Verdi.

1914'TE DONARAK ŞEHİT DÜŞEN 90 BİN ASKERİN ÖYKÜSÜNÜ ANLATACAK 'SARIKAMIŞ BEYAZ HÜZÜN' FİLMİNDE 'FAİK ÇAVUŞ'U OYNAYACAK OLAN ÖZCAN DENİZ, 4 KİLO VERDİ.

Ünlü şarkıcı Özcan Deniz'in başrol oynayacağı 'Sarıkamış Beyaz Hüzün' filminin çekimlerine Ocak ayında başlanacak. Film, 1914 yılında Sarıkamış Allah-u Ekber Dağları'nda donarak şehit olan 90 bin askerin öyküsünü anlatacak. Özcan Deniz filmde 'Faik Çavuş' karakterini canlandıracak. Deniz, rolü için hızla kilo veriyor. 4 kilo zayıflayan ünlü oyuncu, Ocak ayına kadar 6 kilo daha zayıflayacağını söyledi. Özcan Deniz filmle ilgili şöyle konuştu: 'Bu filmle inşallah gönül borcunu ödeyeceğiz. O dönem yaşananlar aslında hepimizi ilgilendiriyor. Dedelerim de o savaşta o acı gerçeği yaşamış insanlardandır. O yüzden bir genç olarak, bir sanatçı olarak bu sorumluluğumu yerine getirmek istiyorum.'

İsmail Bilgin'in romanından senaryolaştırılan filme Kültür Bakanlığı 450 bin YTL kredi vererek destek oldu. Filmde, Güven Kıraç 'Er Iğdırlı'yı, Yetkin Dikinciler de 'Er Ziver'i canlandıracak. İsmail Hacıoğlu ve Atlan Erkekli'nin de oynayacağı filmde, eski Devlet Bakanı Yüksel Yalova "İhsan Paşa"yı, Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez ise bir doktoru canlandıracak.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

title