Haberler

Celtics Dansçısı Olmak Emek İstiyor

Güncelleme:

Bir NBA takımının dansçı kızı olmak sadece dans etmekten ibaret değil.

Basketbolun alametifarikalarından biri; iyi maç kadar birbirinden seksi ponpon kızlar... Maç arasındaki enerjik danslarıyla seyircinin gönlünde taht kuran ponpon kızların en ünlüsü de, iki hafta önce oynanan Boston Celtics- Fenerbahçe maçı için İstanbul'a gelen Boston Celtics Dans Takımı... 2006'da temelleri atılan ekip, maçtan önceki hafta sonunu Bağdat Caddesi'nde yaptıkları gösterilerle geçirdi ve büyük ilgi gördü. 21 kişiden oluşan Celtics Dancers ekibinden Ashley, Kayla, Jessicia, Katie, Malaysia, Kathryn, Amanda ve Tiffany; Aktüel dergisiden Sebla Koçan'ın sorularını yanıtladı.

ARAMIZDA BEYAZ YAKALILAR VAR

İlk soru klasik: "Türkiye'ye ilk kez mi geliyorsunuz?" Yanıtı ise hepsi için aynı. Daha önce hiç İstanbul'a gelmemişler. Tahmin edebileceğiniz gibi de Türk halkını 'son derece sıcak ve samimi' bulmuşlar. Özellikle insanları Celtics formaları içinde görmek onları çok mutlu etmiş. İstanbul'u gezmek için bol bol vakitlerinin olmasından da memnunlar. Dünyanın dört bir yanında dans eden kızlar; iyi bir ponpon kız olmanın beş kuralını da anlatıyor... "NBA işin içinde olunca heyecanlanmak ve bu işi çok sevmek işin özü" diyor sarışın güzellerden Ashley ve "Aslında hepimizin başka işleri var, aramızda beyaz yakalılar, öğretmenler ve öğrenciler var ama hepimiz günün sonunda dans etmek için bir araya geliyoruz" diye de ekliyor. Kathryn meseleye şöyle bakıyor: "Çalışmak, çalışmak, çalışmak... İşte bunu da sevmek lazım." Böyle söylüyor, çünkü Celtics dansçısı olmak 'emek istiyor'muş. Haftanın beş-altı günü sürekli spor salonuna gidip en az iki-üç saat spor yapıyorlarmış. Haftada en az bir gün de dans dersleri varmış. "İyi bir vücudumuz olmalı ve performansımızın en iyisini çıkarabilmeliyiz" diye de ekliyor Kathryn.

HER DAİM MUTLU GÖRÜNMELİYİZ

Kathryn, iyi bir dansçı olabilmenin en önemli şartını şöyle anlatıyor: "Zamanı çok iyi ayarlamamız gerekiyor. İyi bir zamanlama yapamazsak hiçbir şeyin altından kalkamayız çünkü." Bunun üzerine diğer kızlar "Çok uykusuz oluyoruz biz aslında" deyip yakınmaya başlıyorlar. Ama onlara göre bu işin en büyük zorluğu uykusuzluk değil, her daim iyi ve mutlu görünebilmek. "Fanlar bizi görünce mutlu ve motive olabilmeli, o kalabalığı yönlendirmek çoğunlukla bizim elimizde. Fanlar mutluysa Boston Celtics de mutlu, haliyle de oyuncunun motive olması çok önemli" diyorlar. Dans grubu üyeleri, yaptıkları işin meydan okumakla ilgili olduğunu söylüyor ve "Biz kendimize de meydan okumayı seviyoruz" diyorlar. Kızlardan Katie'ye "Sürekli diyet yapmak zorunda kalıyor musunuz?" diye soruyoruz. "Evet, yediğimiz şeylere sürekli dikkat etmek zorundayız. Sağlıklı beslenmek çok önemli" diyor. "Kebap yemediniz mi yani?" diye sorunca gülüyorlar, kebap yememişler henüz ama Türk kahvesi çok hoşlarına gitmiş.

ÖNCELİĞİMİZ BOSTON CELTICS!

Dans grubu üyeleri, iyi bir ponpon kız olabilmek için insanın her şeyden önce bu işe kendisini adaması gerektiğini söylüyor. "Önceliklerinizi buna göre belirlemeniz lazım" diye de devam ediyorlar ve "Bizim için de hayatın önceliği Boston Celtics!" diyorlar.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Boston Celtics Fenerbahçe İstanbul Bağdat Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title