Haberler

Maden İşçilerinin Protestosu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Maden işçilerinin protestosu Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Gülahmet Güven'in konuşması Amasya'da maden işçilerinin protestosu Merzifon ve Suluova ilçelerinde faaliyet gösteren Soma Kömür İşletmeleri AŞ'ye bağlı Yeni Çeltek Maden Ocağı İşletmesi'nde çalışan işçiler, işletmenin kapatılmasına ve Soma'da görevlendirilmelerine karşı protestolarını sürdürdü İşçiler, Merzifon ilçe girişinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü Amasya'nın Merzifon ve Suluova ilçelerinde faaliyet gösteren Yeni Çeltek Maden Ocağı İşletmesi'nde çalışan işçiler ve yakınları, işletmenin kapatılması ve Soma'da görevlendirilmelerine tepki göstererek protestolarına devam etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Maden işçilerinin protestosu

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Gülahmet Güven'in konuşması Amasya'da maden işçilerinin protestosu

Merzifon ve Suluova ilçelerinde faaliyet gösteren Soma Kömür İşletmeleri AŞ'ye bağlı Yeni Çeltek Maden Ocağı İşletmesi'nde çalışan işçiler, işletmenin kapatılmasına ve Soma'da görevlendirilmelerine karşı protestolarını sürdürdü

İşçiler, Merzifon ilçe girişinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü

Amasya'nın Merzifon ve Suluova ilçelerinde faaliyet gösteren Yeni Çeltek Maden Ocağı İşletmesi'nde çalışan işçiler ve yakınları, işletmenin kapatılması ve Soma'da görevlendirilmelerine tepki göstererek protestolarına devam etti.

Soma Kömür İşletmeleri AŞ'nin Yeni Çeltek Maden Ocağı İşletmesi'ni kapatarak 300 işçiyi Soma'daki maden ocağında görevlendirmesi kararına tepki gösteren maden işçileri ve yakınları, Merzifon ilçe girişinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüş yaptı.

Gruptakiler, "Ekmeğe uzanan eller kırılsın", "Çeltek bizimdir bizim kalacak" ve "Soma gidecek huzur gelecek" sloganları atarak Soma Kömür İşletmeleri AŞ'ye ait kıyafetleri yaktı.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Gülahmet Güven, yaptığı açıklamada, bedeli ne olursa olsun, sonu nereye giderse gitsin Soma'ya gitmeyeceklerini, Soma'da sürünerek ölmektense burada ölmeye razı olduklarını söyledi.

Güven, işçiler çalışacak daha iyi şartlarda çalışacak ve daha çok istihdam yaratacağız diye işletmeyi devralan Soma Kömür İşletmeleri AŞ'nin sözlerini tutmadığını öne sürerek, şöyle konuştu:

"Bugüne gelene kadar çok sıkıntılar çektik, artık yapacak başka çaremiz kalmadı. Her şey daha iyi olacak diye fedakarlıkta bulunduk ama gelinen süreçte olumlu adım atan hep biz olduk, karşı tarafta verilen sözler hiçbir zaman tutulmadı. Yer altındaki işçi sağlığı ve işçi güvenliği tedbirlerini almadılar. Ocağa müfettişler çağrılıp eksiklikler var diyerek ocağı kapatma kararı aldılar. Arkadaşlarımızın Soma'ya gitmesinin altyapısını hazırlayıp burada çalışan arkadaşlarımızın Soma'ya götürmek istediler. Bu plan ne kazayla ilgisi var ne de iş güvenliğiyle alakası var. Bu plan Yeni Çeltek'te çalışan 300 maden işçisinin maaşını yüksek görmelerinden kaynaklanıyor. Soma'ya davet edersek bırakıp giderler, biz de bundan kurtuluruz diye düşünüyorlar."

İşletmeden 2013 yılında emekli olan işçilerin tazminatlarını alamadıklarını iddia eden Güven, şunları kaydetti:

"Emekli olan bir işçinin tazminatını veremeyenler maden ocağını nasıl çalıştırsın arkadaşlar. Onun için bu mücadele 1 günlük 2 günlük mücadele değil. Bu mücadele devam edecek. Yarın Amasya'dayız, peşinden Ankara'ya gideceğiz. Yer üstünde sürünerek ölmektense yer altında ölmeye hazırız arkadaşlar. Bu mücadele yer altından cansız bedenlerimiz çıkana kadar devam edecek. Soma Holding geldi geleli biz helal ekmek yemedik, rahat bir uyku uyuyamadık. Artık bunun dönmesi lazım bize destek olun."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Soma Kömür Merzifon Amasya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title