Haberler

Maden İşçileri Kendilerini Ocağa Kapattı

Zonguldak'ta, Ocak İçerisinden Geç Çıkarıldıklarını İddia Eden Maden İşçileri 3.5 Saat Eylem Yaptı.

Zonguldak'ta, ocak içerisinden geç çıkarıldıklarını iddia eden maden işçileri 3.5 saat eylem yaptı.

Türkiye Taşkömürleri Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü Yeni Kuyusu'nda sabah vardiyasında çalışan yaklaşık 170 madenci, mesai bittikten sonra ocak dışına geç çıkarıldıklarını ileri sürerek, yaklaşık 3.5 saat dışarı çıkmama eylemi yaptı. Eylem üzerine kafes önünde bekleyen akşam vardiyasında çalışan madenciler, gecikmenin kasıtlı olarak yapıldığını iddia ettiler. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam'ın, madencilere sorunun teknik arıza olduğunu söylemesine rağmen madenciler yetkililer ile kısa süre tartıştı. Ocak içerisinde bulunan madencilerin ocak dışına çıkmasıyla akşam vardiyasında çalışan madenciler eylem yapan madencileri alkışladı. Tartışmaların ardından yetkililer ile akşam vardiyasında çalışan madenciler ocağa girerek iş başı yaptı. Sarıçam, madencilerin ocak içerisinde dışarıya geç çıkmasının nedenini teknik bir arıza nedeni ile meydana geldiğini belirtti. Kasıtlı bir neden olmadığını kaydeden Sarıçam, "İşçi arkadaşlarımızın çıkışında gecikme oluyor. Bugün de 20 dakikalık bir teknik arıza olması nedeniyle çıkışlar gecikti. Doğal olarak madencilik zor bir iş. Arkadaşların ıslak ağır bir işte çalışan genel de kazmacı kısmı rahatsız oldu. Biz ocağa indik arkadaşlara derdimizi anlattık. Malzemenin fazla olması ve teknik arızalar nedeniyle gecikmenin olduğunu söyledik. Arkadaşlarımız da sağolsun, her konuda destek oldukları gibi bize anlayış gösterdiler ve ocaktan çıktılar. Arkadaşlar, kasıtlı olarak dışarı çıkamadıklarını zannettiler. Kuyu tek olduğu için malzeme ve insan naklinin buradan olduğu için bu tür gecikmeler olabileceğini sendika olarak müessese müdürümü, işletme müdürümüz ile sorunlar hakkında konuştuk" dedi.

Maden işçisi Seyfettin Durmuş, madenciliğin zor bir iş olduğunu hatırlatarak, işçilerin bir an önce yer altından yer üstüne çıkmak istediklerini kaydetti. Durmuş, "İşçiyi kümes içine sokuyorlar. Yer altı, yer üstüne benzemez. İşçi bir an evvel emniyetini alıp işini bitirerek yer üzerine çıkmak ister. İşini yapmayan madenci yok, bütün madenciler kendi işlerini yapıyorlar. İşini yaptıktan sonra terli bir şeklide kuyu dibine gelen madenci bir an önce yer üstüne çıkmak istiyor. Kuyu dibinde ıslak bir biçimde bekleyen işçi hasta oluyor. İşçilerin hasta olmaması için bir an önce işleri bittikten sonra yer yüzüne çıkması gerekiyor" diye konuştu.

(OS-ET-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title