Haberler

Lüks otomobilde karpuz satan sürücüye ceza yağdı

Güncelleme:

İstanbul'da Lamborghini marka lüks spor aracından 5 liraya karpuz satan kişinin İran uyruklu M.H.F. olduğu ortaya çıktı. Ülkesinde sosyal medya fenomeni olan M.H.F. hakkında "Araçları motorlu araç tescil belgesinde gösterilen maksadın dışında kullanmak" suçuyla trafikten men ve para cezası verildi.

BİR ANDA GÜNDEM OLDU

Beyoğlu Hacı Hüsrev Mahallesi Piyalepaşa Bulvarı üzerinde dün yaşanan olayda yabancı uyruklu bir kişinin Lamborghini marka araçla 5 liraya karpuz satması gündem oldu. İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmada lüks aracını farklı amaçla kullanan o kişi belirlendi. Emniyete getirilen araç sahibinin İranlı M.H.F. olduğu anlaşıldı.

Lüks otomobilde karpuz satan sürücüye ceza yağdı

TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Araç sürücüsü M. H. F. 'ye "2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun Ek 1 (Araçları motorlu araç tescil belgesinde gösterilen maksadın dışında kullanmak ve sürülmesine izin vermek) maddesine göre 1228 lira idari para cezası uygulandı. İranlı M.H.F.'nin kullandığı lüks araç 15 gün süreyle trafikten men edildi.

İNTERNET FENOMENİYMİŞ

Aracı bağlanan İranlı'nın ülkesinde internet fenomeni olduğunu ve internette yayınlamak üzere görüntü çekmek için lüks araçta karpuz sattığını söylediği öğrenildi.

Lüks otomobilde karpuz satan sürücüye ceza yağdı

ARACIN FİYATI 5 MİLYON TL

Ünlü İtalyan spor otomobil üreticisi Lamborghini'nin en üst seviyede v12 silindirli motorlu versiyonu olan Aventador ülkemizde 2. el olarak ortalama 5 milyon TL'ye satın alınabiliyor.

En az 700 beygir güç üreten 4 tekerlekten çekişli bu otomobil 0'dan 100 km/s hıza 2.9 saniyede ulaşıyor. Aracın maksimum hızı ise 350 km/s olarak belirtilmiş.

Daha önce yüzde 160 olan bu sınıftaki araçların Özel Tüketim Vergisi Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile yüzde 220'ye çıktı. Lüks aracın yıllık Motorlu Taşıtlar Vergisi ise 46 bin TL civarında.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İstanbul Beyoğlu Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500

Yorumlar (57)

oguz:

gülmemek için kendimi zor tutuyorum baya agır ceza vermişler 5 milyon tl lik arabaya binen bu adam nasıl bu cezayı ödesin gercekten cok agır bir ceza

21
1
yanıtYanıtla
vatandaş:

Şaklabanlık yapmak istiyorsan git İran''da yap.

20
2
yanıtYanıtla
..................:

Toros station wagon ile satmak serbest, Lamborghini ile yasak. . .

16
1
yanıtYanıtla
Ahir zaman:

Böyle bir gasp sadece bu ülkede var galiba.

12
4
yanıtYanıtla
GEBERIN LAN:

Siz acliktan ölün elin iranlisi Turkiyede Luks arabaya binsin,sizde bu adami internetten takip edin daha fazla takipcisi olsun

9
4
yanıtYanıtla
Coskun..:

Araci ile o kadar satis yapan var adam luks otomobil ile satis yapmis mantiksiz bir ceza verilmis bence..

10
3
yanıtYanıtla
Mutlu:

Adama ceza vermeye hakkiniz yok. Istedigi aracta satis yapabilir. Kisi hak ve ozgurlukleri acisindan bakmak lazim.

6
7
yanıtYanıtla
Mutsuz ederim seni:

Vergi levhası? İşgaliye parası? Park ihlali? Kişi o kadar da özgür olamaz dayıcım. Yol geçen hanı mı burası?

yanıt1
yanıt0
mUTLULIK:

O zaman neden araçlar sınıflandırılır, ticari veya hususi diye??

yanıt1
yanıt0
ayyıldız:

ben olsam aracı elinden alırım

6
6
yanıtYanıtla
Tüm 57 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title