Haberler

Londra'da Sözde Ermeni Soykırımını Anma Yürüyüşü

Londra'da Sözde Ermeni Soykırımını Anmak İçin Düzenlenen Yürüyüşte Türkler'le Ermeniler Arasında Gerginlik Yaşandı.

Londra'da sözde Ermeni soykırımını anmak için düzenlenen yürüyüşte Türkler'le Ermeniler arasında gerginlik yaşandı.

Hide Park'tan başlayan, yaklaşık 300 Ermeni'nin katıldığı sözde Ermeni soykırımını anma yürüyüşüne Türkler tepki gösterdi. 10 kadar Türk vatandaşı sözde Ermeni soykırımını protesto eden Ermeni grubun karşısında yürüyüşe katılırken, yürüyüşten çok geç haberdar oldukları için organize olamadıklarını ifade ettiler. Gösteride polis, Türk grubun pankartlı yürüyüş yapmalarına izin vermedi.

Yürüyüşün sonuna doğru Hasan Mehmet isimli Kıbrıslı Türk'ün, 26 Şubat 1992'de Karabağ'da Ermeniler'in yaptığı soykırımın fotoğraflarını göstererek, "Asıl soykırım budur" demesi üzerine Ermeniler ve Türkler arasında gerilim tırmandı. Milliyetçi bazı Ermeniler'in Türklere hakaret etmesi üzerine polis müdahale ederken, İngiltere'deki bazı Türk dernek temsilcileri de polisin Hasan Mehmet'i engellemesine tepki gösterdi. Ayrıca Bir Ermeni'nin kendisine hakaret ettiğini ve "Sen öldün" diyerek tehdit ettiğini

söyleyen Hasan Mehmet, polisin de bu hakaret ve tehdide tepkisiz kalmasını anlayamadığını ifade etti.

Tartışmanın büyümesi üzerine polis, Türk grubu yürüyüşten uzaklaştırmak isterken, uzaklaşmamaları durumunda tutuklamakla tehdit etti.

Yaklaşık 300 kişilik Ermeni grubun, İngiltere Başbakanı Tony Blair'in evinin bulunduğu sokağın önüne sözde soykırımı anma amaçlı çelenkler bırakmalarının ardından yürüyüşü sona erdirmesi bekleniyor.

Yürüyüşe, İngiltere'deki Ermenilerin ruhani lideri Patrik Nathan Hovannasyan'ın yanı sıra Ermeni lobi grubu Crag'den Safi Serkisyan ve Ermenilerin parlamentodaki lobi çalışmalarını yürüten Garabet Nazaryan da katıldı.

(HU-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title