Haberler

Libya Sorununa Çözüm Arayışları

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac, Libya'da siyasi çözümden başka alternatifin olmadığını belirtti.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac, Libya'da siyasi çözümden başka alternatifin olmadığını belirtti.

Tunus'u ziyaret eden Serrac, başkentteki Kartaca Sarayı'nda Cumhurbaşkanı El-Baci Kaid es-Sibsi ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından basına açıklama yapan Serrac, Sibsi ile Libya'daki son siyasi gelişmeleri ele aldıklarını belirterek, "Ülkede ortak bir alanda buluşmak üzere daha istikrarlı bir yapı için teklif ettiğim yol haritasına ilişkin ayrıntıları görüştük." dedi.

Serrac, çözüm arayışları kapsamında Libya'daki çeşitli taraflarla yapılan görüşmelerin ardından ortaya çıkan sonuca ilişkin "Siyasi anlaşmanın alternatifi yok." değerlendirmesinde bulundu.

UMH Başkanlık Konseyi Başkanı Serrac ayrıca, Libya ile Tunus arasında güvenlik alanındaki anlaşmanın uygulamaya geçirilmesi için komisyonların fiili olarak çalışmalara başladığını ifade etti.

Öte yandan Tunus Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Sibsi, Serrac ile görüşmesinde, Libya'daki siyasi tıkanıklığın giderilmesi amacıyla ülkedeki tarafların kendi aralarında gerçek bir diyalog için masaya oturmaları gerektiğini vurguladı.

Sibsi ayrıca, görüşmelerde diyalog ve uzlaşıyla birlikte Libya'daki taraflar arasında karşılıklı tavizler verilmesinin zorunluluğunun altını çizdi.

UMH Başkanlık Konseyi Başkanı Serrac ile Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi tarafından desteklenen General Halife Hafter, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un girişimiyle 25 Temmuz'da Paris yakınlarında bir araya gelmişti. Macron, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Libyalı tarafların "ateşkes sağlanması, silahların bırakılması, bir ordunun kurulması ve 2018'de meclis ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yapılması" konularında anlaştığını duyurmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Emmanuel Macron Tunus Libya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title