Haberler

Kutan'dan Başbakan Erdoğan ve Muhalefet Liderlerine 'Türban' Mektubu

Saadet Partisi (Sp) Genel Başkanı Recai Kutan, Türban Düzenlemesi Konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Muhalefet Liderlerine Mektup Göndererek, 'Cesur Olun' Çağrısında Bulundu.

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, türban düzenlemesi konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve muhalefet liderlerine mektup göndererek, 'Cesur olun' çağrısında bulundu.

Partisinin il başkanları ve il müfettişleri toplantısında konuşan Kutan, türban düzenlemesini değerlendirdi. AK Parti ve MHP tarafından hazırlanan yeni düzenlemenin, yasağı kaldırmak yerine sorunu daha da derinleştirdiğini söyleyen Kutan, "Bu düzenlemede tam bir belirsizlik hakimdir. Anayasa değişikliklerinde kılık kıyafet düzenlemesine ilişkin net bir ifade yer almamaktadır. Sadece YÖK Kanunu'nu düzenleyen ek 17. Madde'de bu konuda bir düzenlemeye yer verilmiştir. Ancak bu maddede Anayasa Mahkemesi'nin

iptal gerekçesine kapı açmaktadır. Değişiklik paketi içerisine konulan YÖK Kanunu'nun ek 17. maddesi kanunun iptali için fırsat kollayan muhalefet partisinin ekmeğine yağ sürecektir" dedi.

Bu düzenlemenin milletin beklentilerine cevap vermediğini dile getiren Kutan, düzenlemenin sadece yüksek öğrenim ile sınırlandırılmasına tepki gösterdi. Bunun tarihi bir hata olduğunu ifade eden Kutan, tepkisini şöyle dile getirdi:

"Kaş yaparken göz çıkarılıyor. Yasağı sadece yükseköğrenim hakkıyla sınırlandırmak böylesi haksız bir zulmü, açık liselerde, özel kurslarda, dershanelerde, yani üniversite dışındaki her yerde meşru hale getirmek demektir. Hatta daha ötesi Anayasal suç kapsamına almak demektir. Yapmayın, etmeyin. Samimi olarak uyarıyoruz. Yanlış yapıyorsunuz. Bu hatadan bir an evvel vazgeçin. Efendim şurada serbest olur ama burada olmaz. Hasta olursan serbest ama doktor olursan yasak. Üniversitede öğrenci olursan serbest,

öğretmen olursan yasak. Çenenin altından bağlarsan serbest yanından bağlarsan yasak. Ne utanç verici bir tartışma. Yahu neyin pazarlığını yapıyorsunuz? İnancın pazarlığı mı olur? Bu bir inançtır. Dinin bir gereğidir."

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan başörtüsü çözümü için önerdikleri teklifi de kamuoyuna açıkladı. Bu teklifin başta Başbakan Erdoğan olmak üzere tüm siyasi parti liderlerine gönderildiğini açıklayan Kutan, "Bizim önerimiz açıktır. Eğer bu yasağı, bu haksız zulmü kaldırma konusunda samimiyseniz gelin Anayasa'nın 24. maddesini değiştirin. 24 maddenin 1. fıkrasının sonuna 'kimse dini inancından ve inancına uygun kılık ve kıyafetinden dolayı Anayasa'da açıkça belirtilen haller dışında hiçbir temel

haktan mahrum edilemez' ifadesini koyun. Cesur olun" önerisinde bulundu.

(DA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title