Haberler

Kuşadası'nda Turizmde Umutlar Temmuz Ayına Kaldı

Aydın Kuşadası İlçesinde Yılın İlk 6 Ayında Konaklama Turizminde Beklenen Hareketlilik Sağlanamazken, Doluluk Oranları İse Turistik Tesislerde Yüzde 60'larda Seyrediyor.

Aydın Kuşadası ilçesinde yılın ilk 6 ayında konaklama turizminde beklenen hareketlilik sağlanamazken, doluluk oranları ise turistik tesislerde yüzde 60'larda seyrediyor.

Yabancı turistlerin azlığına rağmen özellikle hafta sonlarında günübirlik tatilciler ve yerli turistlerin da yoğunlaşmasıyla plajlarda ve su parklarında kalabalık görüntüler oluşuyor. Özellikle su parkları ve beach clublar daha çok müşteri çekebilmek için ilginç animasyonlar gerçekleştiriyor. Türkiye'nin en önemli su parkları arasında yer alan Aqua Fantasy'de her gün birbirinden ilginç şovlar gerçekleştirilirken, Kadınlar Denizi'nde bu yıl hizmete giren Miracle Beach Club'ta ise eğlence gece ve gündüz

devam ediyor. Miracle Beach Club'da hafta sonları gerçekleştirilen plaj partilerinde sahne alan Murat Dalkılıç ve DJ Funch-C birbirinden çılgın şovlarla tatilcileri eğlendiriyor.

Bu arada, yılın ilk 6 ayını değerlendiren Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Bülent İlbahar, Ocak ve Şubat aylarındaki tanıtım atağının ardından sezonun iyi geçmesinin beklendiğini ancak, fuarlardaki başarılı tanıtımın neticesin iyi alınamadığını söyledi. Yılın ilk 6 ayında beklenen doluluğa ulaşılamadığını kaydeden İlbalar, "6 Temmuz'dan itibaren otellerin doluluk oranı artmaya başladı. Ancak gelen turistlerin her şey dahil sistemle çalıştığı

otellerde kaldığı için çarşı esnafı bu durumdan faydalanamıyor. 10-20 Temmuz tarihleri arasındaki rezervasyonlar ise çok iyi. Bu yükselişin Eylül ve Ekim aylarına da yansıyacağını umuyoruz" dedi.

(ZH-DAK-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title