Haberler

Kürtçe Afişe 'AKP' Ayarı

Başbakan Erdoğan'ın Bugün Van'da Yapacağı Miting Öncesi, Kürtçe 'TRT Şeş Be X?r B?' (TRT 6 Hayırlı Olsun) Yazılı Afişlere Kamuflaj Uygulandı.

Başbakan Erdoğan’ın bugün Van’da yapacağı miting öncesi, Kürtçe ’TRT Şeş Be X?r B?’ (TRT 6 hayırlı olsun) yazılı afişlere kamuflaj uygulandı.

’Siyasi Partiler Kanunu’na göre seçim çalışmalarında Türkçe dışında bir dil kullanılamayacağı’ hükmü hatırlatılarak haber konusu olunca önceki gece afişteki AKP logosu beyaz boyayla kapatıldı. DTP de Van Belediye Başkan adayı Bekir Kaya’nın 28 Ocak 2009’da kente gelişinde, DTP’nin ’W’ ile seçim otobüsün üzerine yazdığı ’DTP Wan’ yazısı yüzünden soruşturmalık olmuştu. Başbakan Erdoğan’ın daha önceki ziyaretinde yaşanan olaylar nedeniyle güvenlik güçleri önlemlerini en üst seviyeye çıkarılırken, emniyetteki izinler de kaldırıldı. Erdoğan bugün saat 13.30’da Beşyol Mevkii’nde halka hitap edecek. Miting TRT Şeş’ten canlı verilecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title