Haberler

Bayramın ikinci gününde küçükbaş kurbanlıkların fiyatı yarı yarıya düştü

Güncelleme:

Kurban Bayramı'nın ikinci gününde kurban pazarlarındaki pazarlıkların yerini indirimler aldı. Satıcılar hayvanların elde kalmaması için 1.500 liralık küçükbaş fiyatlarını 700 liraya kadar düşürdü.

Kurban Bayramı öncesinde bin 200 ile bin 500 TL arasında satışa çıkarılan küçükbaş kurbanlıklara ilgi az olunca satıcılar bayramın ikinci gününde fiyatları indirdi. Getirdikleri hayvanları satıp memleketlerine dönmek isteyen satıcılar, fiyatları 700 ile bin liraya kadar düşürdü. Bayram öncesinde yapılan pazarlıkların yerini indirimli fiyatlar aldı.

İNDİRİMLER ÜÇÜNCÜ GÜNDE DEVAM EDECEK

Satıcıların fiyatları düşürmesi sonrasında bayramın ikinci günü kurbanlık almak için gelen vatandaşlar da uygun fiyata kurbanlıklarını aldı. Satıcılar üçüncü günde indirimlerin devam edeceğini belirtti

Bayramın ikinci gününde küçükbaş kurbanlıkların fiyatı yarı yarıya düştü

"SATIŞLAR GEÇEN SENE GİBİ DEĞİL"

Kurban satışları hakkında konuşan küçükbaş hayvan satıcısı Yusuf Derici, "Ben bin liraya aldım, bin liraya vereceğim. Buraya 80 hayvan getirmiştik, 6 tane kaldı. Satış oldu, ancak geçen sene gibi değildi" dedi.

Bayramın ikinci gününde küçükbaş kurbanlıkların fiyatı yarı yarıya düştü

"700 LİRA, BİN LİRA PARA DEĞİL"

Satıcı Süleyman Özdemir ise vatandaşların kurbanlık almaları için iyi bir fırsat olduğunu belirterek, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Millet koronadan korktuğu için kurban almaya gelmedi. Çiftçi çok perişan. Biz bir haftadır buradayız ve çektiğimiz eziyeti biz biliriz. Ben 120 hayvan getirmiştim, 80 adetini sattım. Fiyatlar et fiyatlarının altında. Ben vatandaşlara diyorum ki 'gelin kurbanlarınızı alın, 700 lira bin lira para değil, zaten Tayyip baba verdi bin lira.' Normalde bin ile bin 500 arasındaydı."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kurban Bayramı Eskişehir Haberler

500

Yorumlar (11)

Arif:

Konum atın gidip alalım

10
1
yanıtYanıtla
can:

ben orada olsaydim hepsini alir keser cocuklara verirdim onlarin gözlerineki sevinc yeter bana

1
2
yanıtYanıtla
hicte ucuzlamadi:

Kesinlikle kurban firsatcisi bunlar .vatandas dini vecibesini zor yerine getiricek gibi gorunuyor..Allah bildigi gibi yapsin bunlari

3
0
yanıtYanıtla
!:

babası 1000 lirayı cebinden vermiş gibi konuşmuş :D

0
1
yanıtYanıtla
atarabacı osman:

alan bakan yok ki fiyat düşsün abi, kasaplara vercekler abi geri götürmektense, iyi abi aracılara para vermemiş oldular, belki et ucuzlar abi

1
0
yanıtYanıtla
Yalan:

Indirim falan yalan 1200 altinda kucukbas olmadi. Buyukbas kilo 50 den hesap yapiyorlar kyrban alamadim. Kasap 30 luradan alacak onlarda verecek alayina yaziklar olsun ben dini vecibemi bu firsatcilar yuzunden yapamadim hakkim var ve haram olsun

0
0
yanıtYanıtla
Vatan:

Hep derim gidin 2. Veya 3. Gün alın yarı fiyatına

0
0
yanıtYanıtla
sultanımmm:

hayvanlar cok zayıffff

0
0
yanıtYanıtla
Hasan huseyin:

Yani normallesti fiyatlarrl... Gozunuzu toprak doyursun... Allah a havale edi, orum

0
0
yanıtYanıtla
adil:

Kazıkladığınız paraları yerken utanmayacak mısınız Allah hesap sormayacak mı sizden.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title