Haberler

Kur'an Kurslarında Yeni Eğitim Dönemi Başladı.

Güncelleme:

Kur'an Kurslarının yeni Eğitim ve Öğretim yılına başlaması dolayısı ile Şirinevler Kız Kur'an Kursunda açılış töreni düzenlendi.

Açılışa İl Müftü Vekili Halil TAŞ, Şube Müdürü Hüseyin KÖFTÜRCÜ, Vaize Fedan TAŞ ile Kur'an Kursu Öğrenci ve Öğreticileri katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kamu ve özel sektörde yoğun çalışma temposu içindeki vatandaşların dini konulardaki bilgi eksikliklerini tamamlayabilmeleri amacıyla uygulamaya koyduğu 'İhtiyaç Odaklı Öğretim Programı' Burdur'da 24 Eylül'de başladı. Burdur Müftülüğü de programı camilerde düzenlenen tanıtımlarla vatandaşlara duyuruyor.

Burdur İl Müftü Vekili Halil TAŞ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın söz konusu uygulamayı kamu ve özel sektörde yoğun tempoda çalışan vatandaşların, din eğitimine vakit bulamayışını dikkate alarak başlattığını belirtti. Müftü TAŞ, vatandaşların, 'İhtiyaç Odaklı Öğretim Programı'nda tercih ettiği gün ve saatlerde akşam veya hafta sonları istediği eğitimi alabileceğini, programla Kur'an kurslarında yürütülen yaygın din eğitimi hizmetinden toplumun tüm kesimlerinin etkin ve verimli bir şekilde yararlanabilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Bu doğrultuda hazırlanan 'Kur'an Kursları Öğretim Programı' ile vatandaşların tercih ettiği gün ve saatlerde istedikleri öğretim programlarına katılabileceğine dikkat çeken Müftü TAŞ, "Böylece günlük hayatının koşuşturmasında vakitlerinin bir bölümünü Kur'an okumayı öğrenmeye veya dini bilgiler almaya ayıramayanların, iş hayatından kopmadan başkanlığımızın yaygın din eğitimi hizmetinden yararlanmaları sağlanacaktır. Eğitimlerde vatandaşlarımız, Kur'an öğrenme, tecvitli okuma, güzel okuma ve ezber, anlam ve hatim ile itikat, ibadet, ahlak, siyer eğitimlerinden faydalanabilir." şeklinde konuştu.

Burdur İl Müftü Vekili Halil TAŞ, 24 Eylül'de başlayacak 'İhtiyaç Odaklı Öğretim Programı'nda sınıf açılabilmesi için en az 12 kişinin kaydolması gerektiğini, birden fazla öğreticisi bulunan kurslarda öğrenci sayısının toplamının 23'ü aşması halinde ikinci sınıf açılacağını sözlerine ekledi.

24 Eylül'de başlayacak ve dört dönem halinde gerçekleştirilecek Kur'an kursları eğitim sezonu, 31 Mayıs'ta son bulacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şirinevler Burdur Eylül Müftü Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title