Haberler

Kum zambaklarını koparanlara 73 bin TL ceza kesiliyor

Güncelleme:

Hatay'ın Arsuz sahilinde, nesli tükenme tehlikesi altında olan kum zambakları koruma altına alındı. Zambakların sökülmesi, yurt dışına çıkartılması ve ticaretinin yapılması durumunda 73 bin TL ceza kesiliyor.

Hatay'ın Arsuz sahilinde kum zambaklarının sökülmesi, ticaretinin yapılması ve yurt dışına çıkartılmaya çalışılması durumunda bitki başına 73 bin TL para cezası uygulanıyor.

Kum zambaklarını koparmanın cezası 73 bin TL

Nesli tükenme tehlikesi altında olan ve Dünya Doğal Koruma Birliğince koruma altına alınan, nergisgiller familyasına ait kum zambakları, beyaz rengiyle sahilleri gelinlik gibi süslüyor. Görüntüsüyle görenleri büyüleyen kum zambaklarının sökülmesi, ticaretinin yapılması ve yurtdışına çıkartılmaya çalışılması durumunda bitki başına 73 bin TL para cezası uygulanıyor.

Kum zambaklarını koparmanın cezası 73 bin TL

TABELAYLA UYARI

Ayrıca sahilde zambakların bulunduğu bölgelere yerleştirilen tabelalar ile kum zambaklarının korunması gerektiğini, ilgili yasağa uymayanlara para cezası uygulandığı duyuruluyor. Arsuz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, ilçeye bağlı Gözcüler ve Gökmeydanı Mahalleleri'ndeki sahil şeridinde doğal olarak yetişen kum zambaklarını yerinde inceleyerek, mevcut durumlarını, çiçek açma ve çevresindeki sayılarını kontrol etti.

Kum zambaklarını koparmanın cezası 73 bin TL

Kum zambaklarını koparmanın cezası 73 bin TL

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Arsuz Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500

Yorumlar (14)

Vay:

Bu ülkedeki beyin nasıl ot yol 73 bin koronaya yakalan yasağa uyma dışarı çık insan öldür 900 TL demkki insanın değeri bir ot bile değil

28
1
yanıtYanıtla
Igrenç Insanlar:

Ben insanlar için 1 kuruş bile vermem. Değil kuruş elimden gelse insanlığın tükenmesine yardım ederim. Insanlardan nefret ediyorum. Hepimiz ayrı birer canavarız.

yanıt4
yanıt3
GEL DE GÜLME:

Saçmasapan cezalar sadece bizde var sanırım. Kopartsan ne olur kopartmasan ne olur. Zırva. Salep bitkisini koparmak ta ceza gerektiriyor. Kopartmasan nasıl salep içeceksin? Zırva.

9
12
yanıtYanıtla
DOSDOĞRU:

Koskoca nesli tükenmekte olan yazıyor, senin gibi adamlar yüzünden gelecek kuşaklar bir çok şeyi göremeyecek ve faydalanamayacak. Dip Not: Salep bitkisi kültür ortamında yetişebilen bir bitkidir.

yanıt8
yanıt1
Mustafa Gencer:

Keske seni kafanı kapatsalar..yani böyle düşünen kafaları.

yanıt1
yanıt2
kas gevşetici:

çok malsın be bilader :''(

yanıt2
yanıt1
Leylim Ley:

Sacma sapan degil oglum. Milli degerleri ve bolgesel guzellikleri korumak. cagdas dediginiz italya da turist evine anı olarak goturmek için plajdan kum katmı? valizine 6 ay hapisle ve kaç bin avro para cezasıyla yargılanıyor. Yargilanan AB vatandasi boyle cezalar sart

yanıt0
yanıt0
MİLOZOFT:

@GELDE GÜLME SENİN KAFANI KOPARSAK NE OLUR KOPARMASAK NE OLUR ? BOŞ. . . .

0
2
yanıtYanıtla
Hatay:

Bunu anlamak için Kafanın içinin dolu olması gerek. Boş Kafa bunu anlamaz

yanıt2
yanıt0
anıl:

idari para cezasımı ?

2
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title