Haberler

Yeni Bir Türk Sazı" Konseri

Esenler Belediyesi, Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliğiyle, Prof. İlhan Özkeçeci tarafından geliştirilen tescilli ilk Türk musikisi enstrümanı "Tarab"ın tanınırlığını artırmak amacıyla "Yeni Bir Türk Sazı" konseri gerçekleştirdi.

Esenler Belediyesi, Yıldız Teknik Üniversitesi iş birliğiyle, Prof. İlhan Özkeçeci tarafından geliştirilen tescilli ilk Türk musikisi enstrümanı "Tarab"ın tanınırlığını artırmak amacıyla "Yeni Bir Türk Sazı" konseri gerçekleştirdi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Otağ-ı Hümayun'da gerçekleşen konserde konuşan YTÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Bölümü Başkanı Prof. İlhan Özkeçeci, "Yeni bir hayatın kapısını aralamak üzere yola çıkmış bulunuyoruz. Musikimizin zengin dünyası içerisinde çok yeni bir sazımız olan Tarab'ın mevcudiyetini burada deneyimleyeceğiz." dedi.

Türk müziğiyle ilgilenen gençlerin "Tarab"la iyi işler çıkaracağına inandığını söyleyen Özkeçeci, "Bizim musikimiz çok zengin ama biz bu zenginlikten yeterince istifade edebiliyor muyuz pek emin değilim. Tarabı bugün 4 sazende icra edecek. Bu aletin ortaya çıkış hikayesi çok uzun. Benim hayatımın 32 yılını kapsıyor. Farklı tonlarda ses rengine sahip. Yaylı sazlarımıza destek olacak bir enstrüman." diye konuştu.

İlhan Özkeçeci, M. Enes Üstün, Mustafa Şahin ve Selman Özkeçeci'nin Tarabı icra ettiği "Yeni Bir Türk Sazı" konserinde, "Beste-i Kadim", "Yağcılar Zeybeği", "Alem Yüzüne Saldı Ziya Al'i Muhammed", "Sevdin Seni Ey İşve-baz" ve "Sensin Bize Bizden Yakın" gibi eserler yorumlandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Yıldız Teknik Üniversitesi Esenler Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title