Haberler

Topatan Kavun ve Bamya Festivali

Silivri'de düzenlenen Topatan Kavun ve Bamya Festivali kapsamında en iyi ürün yarışması ve ödül töreni gerçekleştirildi.

Silivri'de düzenlenen Topatan Kavun ve Bamya Festivali kapsamında en iyi ürün yarışması ve ödül töreni gerçekleştirildi.

Silivri Belediyesi, ilçenin yerel ürünlerini markalaştırmak ve üretimini arttırarak bölgeye ekonomik ve sosyal katkı sağlamak amacıyla düzenlediği tarım festivallerini sürdürüyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi nedeniyle sahne gösterileri ve konser programı iptal edilen festivalde, üreticilere yönelik "En İyi Bamya ve Topatan Kavunu Yarışması" yapıldı.

Selimpaşa Meydanı'ndaki yarışmalara katılan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, katma değeri yüksek gıda üretiminin, bir toplumun kalkınması için büyük önem taşıdığını bildiklerini söyledi.

Işıklar, bölgenin refahının ve topraklarının korunması için herkesin mücadele ettiğini belirterek, "Bu ürünlerimizi duyuralım ki burada ekim artsın. Zenginlik bu topraklarda. Selimpaşa'da yaptığımız festivalimizin aslında hikayesi bu. Kavun da bamya da altın değerinde bir markamız, geleceğimiz." dedi.

Yarışmalar

Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu Selimpaşalı kadın bamya üreticileri ilk üçe girdi.

"En İyi Bamya Üreticisi" Nazife Kocabıçak, ikinci Mükerrem Tanrıverdi ve üçüncü de Kezban Okutucu oldu. Dereceye girenler çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Festivalde yılın ilk topatan kavunu yetiştiricisi olan Tevfik Atasoy, jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu aynı zamanda "En İyi Topatan Kavunu Yetiştiricisi" oldu. Bu kategoride ikinciliğe Eren Özkan, üçüncülüğe de Hasan Tekin değer bulundu. Dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Selimpaşa Silivri Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title