Haberler

Tiyatrocu Dayanışması

Mekânsızlık Yüzünden Sürekli Farklı Sahnelerde Oynayan Altıdan Sonra Tiyatro, Dün Akşam Kumbaracı Yokuşu'nda Daimi Sahnesi Kumbaracı50'yi Açtı.

Mekânsızlık yüzünden sürekli farklı sahnelerde oynayan Altıdan Sonra Tiyatro, dün akşam Kumbaracı Yokuşu’nda daimi sahnesi Kumbaracı50’yi açtı.

Mekânın oluşturulması için gereken yaklaşık 100 bin lira ilginç bir kampanyayla toplanıyor. Hem kendileri hem de İstanbul’un önde gelen tiyatro toplulukları yardım için Kumbaracı50’de sahneye çıkacak.

1999 yılında çoğunluğu İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) mezunu mimar ve mühendisin bir araya gelerek kurduğu Altıdan Sonra Tiyatro, adından da anlaşılacağı gibi sadece iş çıkışlarında provalarını ve gösterilerini yapabilen bir grup. Şimdiye kadar “Her yer sahnedir” düşüncesiyle farklı mekânlarda işler sahneleyen, seyyar bir tiyatro oldular. Ama İstanbul’da teknik açıdan çok fazla yeterli sahne olmadığından her seferinde farklı bir teknik sorunla karşılaştılar. İşte bu sebepten son üç yıldır mekân arayışı içinde olan grup, sonunda Kumbaracı Yokuşu’ndaki 50 numaralı mekâna yerleşiyor.

Tiyatrolar da destek veriyor

Eskiden bir tabela atölyesi olan, 220 metrekarelik mekânın seçilmesinde grubun mimar ve mühendislerinin dışında Metin Deniz gibi usta isimlerin de payı oldu. Ancak sadece grup üyelerinin desteğiyle burası çok iyi bir mekâna dönüştürülemeyeceğinden tiyatrocu ve tiyatroseverleri bir araya getiren bir destek kampanyası başlattılar.

“Duvarda Çivin Olsun!” sloganıyla başlayan “Kumbaracı50 Destek Projesi” kapsamında geçen ay çeşitli tanıtımlar yapıldı ve pek çok kişiden yardım alındı. Ancak bu kez pek çok tiyatro grubu oyunlarıyla buraya destek verecek.

Fiyatları 10-25 TL arasında değişen biletlerin tüm gişe hasılatı Kumbaracı50’ye bırakılacak. Daha fazla yardımda bulunmak isteyenler, aralık ayında başlayacak Altıdan Sonra Tiyatro gösterilerine 50-500 TL’lik biletlerden alabilirler.

GÖSTERİLER 20.30’DA

3-13-14 Kasım Altıdan Sonra Tiyatro “444”, 4-11 Kasım Altıdan Sonra Tiyatro “Öldün, Duydun mu?” , 5-6 Kasım Tiyatro Gerçek “Van Gogh”,  7 Kasım Dostlar Tiyatrosu “İnsanlarım”,  9 Kasım Tiyatro Hal “Eksik”, 10 Kasım Semaver Kumpanya “Resm-i Geçit”,  12 Kasım İlyas Odman “bugün, hiçbir şey...”,  16 Kasım Damaged & 22/11 Ortak Yapımı “Luvstory”, 17-18 Kasım Oyun Deposu “Çirkin İnsan Yavrusu” , 19 Kasım Şule Ateş “Vakit Tamam Beyler”, 20-21 Kasım Tiyatrotem “Hakiki Gala”. 

 Tel: 0212 243 50 51,

  www.kumbaraci50.com

Şair Yahya Kemal gülüne kavuşuyor

TRT 2’de yayımlanan Kültür Sanat programı, ünlü şair Yahya Kemal’in ölüm yıldönümünde, Yahya Kemal’in mezarında neden gül yok diye sordu ve gül dikme kampanyası başlattı.

Ölüm âsûde bahar ülkesidir bir rinde;

Gönlü her yerde buhurdan gibi yıllarca tüter,

Ve serin serviler altında kalan kabrinde

Her seher bir gül açar, her gece bir bülbül öter

Sefa KAPLAN

Edebiyat meraklıları, Aşiyan Mezarlığı’nda yatan Yahya Kemal’in mezar taşında bu mısraların bulunduğunu gayet iyi bilirler. Yahya Kemal öldüğünde,(1958) başta Ahmet Hamdi Tanpınar olmak üzere dostları, bu mısraları mezar taşına nakşettirmiş ve bu mısralara uygun düşecek şekilde mezara bir de kırmızı gül diktirmiştir.

Ne var ki, aradan geçen yıllarda, ister ihmalden diyelim, ister şiirin gündemden çekilmesinden, bu fidan kuruyup gitti.  1 Kasım ünlü şair Yahya Kemal’in ölümünün 51. yıldönümüydü. TRT 2’de yayımlanan ve yapımcılığını Gülgün Cündibeyoğlu’nun, sunuculuğunu Jülide Ateş’in üstlendiği Kültür Sanat programı, bu vesile ile Yahya Kemal’in kabrine gül dikme kampanyası başlattı.

Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Bayhan, programın gösterdiği hassasiyete teşekkür ederek, “Bu hafta içinde Yahya Kemal’in mezarına törenle gül dikeceğiz” dedi.

GÜNÜN AJANDASI

Yazarlar DJ’lik yapıyor

İSTANBUL Tanpınar Edebiyat Festivali bu akşam Ghetto’da düzenlenecek kapanış partisiyle sona eriyor. Hare kokteyllerinin ikramı ile başlayacak kapanış partisinde Adam Fawer’dan Tuna Kiremitçi’ye, Mario Levi’den Andrej Blatnik’e kadar pek çok ünlü yazar  DJ masasının başına geçecek. Bilet fiyatı 12 TL.

170. Yılında Tanzimat

FATİH  Belediyesi tarafından düzenlenen 170. Yılında Uluslararası Tanzimat Sempozyumu bugün saat 09.30’da başlayacak ve akşama kadar sürecek. Sempozyumda Prof. Dr. İlber Ortaylı, Murat Bardakçı,  Prof. Dr. Ehud Toledano, gibi tarihçiler tebliğ sunacak.  Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi,  Akşemsettin Caddesi No : 52 . Fatih.

Damladan Okyanusa

ANA fikri medeniyetler, bereket ve okyanus olan “Damladan Okyanusa” adlı karma resim ve heykel sergisi  Deyim Sanat Galerisi’nde bugün başlıyor. 30 Kasım’a kadar devam edecek sergide aralarında Gülçin Anıl, İsmail Ateş, Ali Atmaca, Mine Arasan, Salim Başyiğit, Aşan Cora, Şükrü Çağlayan, Hikmet Çetinkaya gibi 36 usta sanatçının eserleri görülebilir.

Büyükdere Cad. Meydan Sok. No/3 SPRİNG GİZ Plaza/ Maslak 0212-286 21 83  -  286 21 84

ENKA kış sezonu

21. ENKA Kültür Sanat Kış Etkinlikleri; bugün saat 19.00’da Hırvat sanatçı Toni Franovic resim sergisi açılışı ve saat 20.30’da Nevra Serezli ve Cihan Ünal’ın rol aldığı  “6 Haftada 6 Dans Dersi” adlı tiyatro oyunu ile başlıyor.   29 Aralık 2009 tarihine kadar devam edecek etkinliklerde sezonun iddialı tiyatro oyunları ve sergileri yer alıyor. Ayrıntılı bilgi için:  www.enkasanat.org

Schubert akşamı

ÜNLÜ soprano Julia Migenes İstanbul’da. Julia Migenes ve Levent Ünsal sahnede, piyanist Victoria Kirsch ile büyük sanatçı Schubert’ hakkındaki düşlerini paylaşacaklar. Konser bugün saat 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title