Haberler

Mikro Minyatür Müzesi" Açıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Mikroskopla görülebilen heykellerden görüntü- Vatandaşların müzeyi gezmesi ve heykelleri incelemesi- Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın müzeyi açması ve müzeyi gezmesi - İlker Kutlu Aktaş'ın açıklaması Antalya'da "Mikro Minyatür Müzesi" açıldı- Müzede, Ukraynalı sanatçı Mykola Syadristy'nin sadece mikroskopla görülebilen heykelleri yer alıyor Antalya'da, Ukraynalı sanatçı Mykola Syadristy tarafından yapılan ve sadece mikroskopla görülebilen heykellerin yer aldığı "Mikro Minyatür Müzesi" açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Mikroskopla görülebilen heykellerden görüntü- Vatandaşların müzeyi gezmesi ve heykelleri incelemesi- Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın müzeyi açması ve müzeyi gezmesi - İlker Kutlu Aktaş'ın açıklaması Antalya'da "Mikro Minyatür Müzesi" açıldı- Müzede, Ukraynalı sanatçı Mykola Syadristy'nin sadece mikroskopla görülebilen heykelleri yer alıyor Antalya'da, Ukraynalı sanatçı Mykola Syadristy tarafından yapılan ve sadece mikroskopla görülebilen heykellerin yer aldığı "Mikro Minyatür Müzesi" açıldı.Antalya Akvaryum'daki müzede, Syadristy'nin mikroskopla görülebilen 14 heykeli sergileniyor. Eserler arasında, saç teli arasında gül, ayakkabı giydirilmiş bit, üzüm çekirdeğinde tilki, dikiş iğnesinde deve kervanı, pirinç tanesinde 256 parçadan oluşan yelken ve 3,8 milimetrelik dönen değirmen figürleri bulunuyor.Eserlerin Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilmesini sağlayan şirketin yöneticisi İlker Kutlu Aktaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünyada 5 kişinin bu sanatla uğraştığını söyledi.Heykellerin dünyanın değişik ülkelerinde sergilendiğini belirten Aktaş, "İnanılmaz eserler var. Her biri mikroskopla görülebiliyor. Bunlar arasında boyutları nedeniyle Guinness Rekorlar Kitabı'na giren eserler de bulunuyor" dedi.Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal'ın katılımıyla açılışı yapılan müzenin, bir yıl açık kalacağı bildirildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kutlu Aktaş Ümit Uysal Muratpaşa Antalya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title