Haberler

Kültür ve Turizm Bakanı: Bodrum Kalesi'ni haziran sonunda Sümela Manastırı'nı da haziran sonu temmuz başı gibi açacağız

Güncelleme:

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum Kalesi'ni şu anda süren restorasyonun ardından en geç haziran ayı sonunda, Sümela Manastırı'nı ise haziran sonu, temmuz gibi açmayı planladıklarını ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bodrum Kalesi'ndeki ikinci etap restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirterek, kaleyi en geç haziran sonunda ziyarete açmayı planladıklarını söyledi.

Bakan Ersoy, bazı temaslarda bulunmak için geldiği turistik ilçede, Bodrum Kalesi'ndeki restorasyon çalışmalarını inceledi, yetkililerden bilgi aldı.

İnceleme sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Ersoy, kaleyi Müzeler Haftası'nda açmayı planladıklarını ancak yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamaları nedeniyle bazı aksamalar yaşandığını dile getirdi.

"BODRUM KALESİ'NDEKİ ÇALIŞMALARDA SONA GELİNDİ"

Ekiplerin bu süreçte gelip gitmesinde ve malzeme tedarikinde birtakım sıkıntılar meydana geldiğin anlatan Ersoy, "Bodrum Kalesi'ni çok az bir gecikmeyle en geç haziran sonunda açacağız gibi gözüküyor. Böylece Bodrum'un sezonu da başlamış olur diye düşünüyorum. Paralelinde kaleyi de hizmete alırız diye düşünüyoruz. Zaten sona gelindi, şu an toparlanma kısmına geçildi. Hızlı bir şekilde sonuçlanır." diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı: Bodrum Kalesi'ni haziran sonunda Sümela Manastırı'nı da haziran sonu temmuz başı gibi açacağız

"YENİ ALANLAR KEŞFEDİLDİ"

Ersoy, Bodrum Kalesi'nde ilk etapta hem çevre düzenlemesi hem de duvarların düzenlenmesinin yapıldığını kaydetti.

Dünyanın en önemli batıklarından birinin de Bodrum Kalesi'nde olduğuna dikkati çeken Ersoy, şöyle konuştu: "Batığın olduğu bölgede çok ciddi bir çalışma yapılıyor. Cam müzesi kısmında bir yenilik var. Birinci etabı geçen sene açılmıştı. Şimdi ziyaretçi uzun süre kalabilecek diyebilirim. Hendek civarında, top mazgallarının olduğu yerde yeni alanlar keşfedildi. Daha önce kullanılmayan atıl durumda olan yerlerde çevre düzenlemesiyle hem Bodrum'a hakim hem kaleye hakim köşeler de yaratıldı. Ziyaretçiler, çok daha keyifli bir Bodrum Kalesi ile karşılaşacak."

Kültür ve Turizm Bakanı: Bodrum Kalesi'ni haziran sonunda Sümela Manastırı'nı da haziran sonu temmuz başı gibi açacağız

"SÜMELA MANASTIRI MUTLAKA BU SEZON AÇILIYOR"

Sümela Manastırı'ndaki restorasyon çalışmalarına da değinen Ersoy, Kovid-19 salgını ve yoğun kaya kütleleriyle uğraşılmasının çalışmaları olumsuz yönde etkilediğini aktardı.

Bölgede çok yoğun bir kış sezonu yaşandığını vurgulayan Ersoy, "Orada normal ekipler çalışamıyor, tırmanma ekipleri, dağcı ekipler çalışabiliyor. Sümela Manastırı'nı haziran sonu gibi veya temmuzda mutlaka açmayı hedefliyoruz. Birkaç sıkıntılı nokta kaldı ama bütün yoğunluğumuzu verdik mutlaka bu sezon açılıyor. 35-40 günlük bir gecikme olacak maalesef ama yetiştireceğiz." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

mehmet ersoy Bodrum Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kim oldu? Survivor 4. eleme adayı kim? 20 Mayıs Survivor'da potaya kim girdi? İran Dışişleri Bakanı öldü mü? Hüseyin Emir Abdullahiyan kimdir? İbrahim Reisi kimdir, kaç yaşındaydı? İbrahim Reisi ne zaman Cumhurbaşkanı oldu? İran Cumhurbaşkanı öldü mü? İbrahim Reisi helikopter kazasından öldü mü, yaşıyor mu? Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir?
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin enkazından ilk görüntüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title