Haberler

Kartal Belediyesi 2. Uluslararası Halk Oyunları Festivali'ne ev sahipliği yapacak

Güncelleme:

Kartal Belediyesi, 11 ülkeden 17 halk oyunu grubunun katılacağı '2. Uluslararası Halk Oyunları Festivali'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Festival, dünyaca ünlü halk oyunları gruplarının yer alacağı büyük bir görsel şölene sahne olacak.

Kartal Belediyesi, 11 ülkeden 17 halk oyunu grubunun katılacağı '2. Uluslararası Halk Oyunları Festivali'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 4 gün sürecek ve dünyaca ünlü halk oyunları gruplarının yer alacağı festival, bu yıl da büyük bir görsel şölene sahne olacak.

Kartal Belediyesi, 2. Uluslararası Halk Oyunları Festivali'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.  Kartallılara farklı ulusların kültür ve danslarını tanıma olanağı sunmak ve ilçenin kültürel zenginliklerinin uluslararası alanda tanıtımını sağlamak amacıyla düzenlenen festivale bu yıl da yoğun katılım bekleniyor.

Kartal Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü ve Acıbadem Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen festival, 25-28 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Festivale, Türkiye başta olmak üzere; Burundi, Mısır, Gürcistan, Macaristan, Hindistan, KKTC, Kuzey Makedonya, Sırbistan, Slovakya, Senegal olmak üzere 11 ülkeden 17 dünyaca ünlü halk oyunu grubu ve 500 sanatçı katılacak.

Festival programının ilk günü olan 25 Ağustos'ta (yarın) tüm halk oyunları grupları saat 19.00'da Kartallı Kazım Meydanı'ndan, Kartal Meydanı'na kadar halk müzikleri eşliğinde kortej yürüyüşüne katılacak. Festivalin açılış töreni de saat 20.30'da Kartal Meydanı'nda yapılacak.

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, farklı kültürleri aynı çatı altında buluşturan festivale tüm Kartallıları ve İstanbulluları davet etti. Başkan Yüksel, şunları söyledi:

"Sanatın farklı kültürleri bir araya getirme gücüne sahip olduğunun farkındayız. Bu yıl 2'ncisi düzenlenen Halk Oyunları Festivali'nde de yine uluslararası halk oyunları gruplarımız sahne alacak. Kültür ve sanatın aynı çatı altında yer aldığı bu festivale başta Kartallı komşularım olmak üzere tüm İstanbullu vatandaşlarımızı davet ediyorum. Sanatın ve kültürlerin buluşmasına hep birlikte ev sahipliği yapalım."

Kaynak: ANKA / Kültür Sanat

Kartal Belediyesi Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title