Haberler

Hanımlar Yöresel Yemeklerle Yeteneklerini Sergiledi

Güncelleme:

Çorum'un İskilip ilçesinde düzenlenen 4. Dolma, Turşu ve Çilek Festivali çerçevesinde düzenlenen yöresel yemek ve çilek yarışmasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İskilip Belediyesi tarafından düzenlenen festival renkli görüntülerle devam ediyor.

Hanımlar hünerlerini yöresel yemeklerle sergilediler

ÇORUM - Çorum'un İskilip ilçesinde düzenlenen 4. Dolma, Turşu ve Çilek Festivali çerçevesinde düzenlenen yöresel yemek ve çilek yarışmasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İskilip Belediyesi tarafından düzenlenen festival renkli görüntülerle devam ediyor. Festival çerçevesinde düzenlenen yöresel yemek yarışmasında, İskilip dolması, yırtma aşı, su kabağı, gül baklavası ve turşu gibi yöresel yemekler jürinin beğenisine sunan yarışmacılar dereceye girebilmek için maharetlerini sergiledi. Görselliğe de önem verilen yarışmada, yarışmacıların süslediği tabakları jüri üyeleri tarafından puanlandırıldı.

Dolma, Turşu ve Çilek Festivalinin geleneksel hale geldiğini dile getiren Belediye Başkanı Ali Sülük, festivallerin amacının kültür, turizm ve ekonomiye katkı bulunmak olduğunu söyledi.

Festival çerçevesinde yöresel yemekler ve ürünler yarışması yapıldığını açıklayan Başkan Ali Sülük, "İskilip'in gastronomisini ön plana çıkaracak bir festival düzenledik. Festivalimizi bundan sonraki yıllarda da zenginleştirerek devam edeceğiz. Yarışmalara yoğun ilgi oldu. Katılımcılara teşekkür ediyorum. Etkinliklere vatandaşlarında ilgisi büyük. Özellikle gastronomi alanında düzenlenen etkinliklere bayanların ilgisi çok büyük. Farklı alanlarda da çalışmalarımız devam edecek. İl dışından ve yurt dışından gelen hemşerilerimiz var. Festivale katkıda bulunan herkese teşekkür ederim" dedi.

Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri MHP Çorum milletvekili Vahit Kayrıcı, Belediye Başkanı Ali Sülük, MHP İl Başkanı İhsan Çıplak ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

İskilip Çorum Turizm Kültür Sanat Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yozgat ve Şanlıurfa'yı işaret etti: Yanlış aday yüzünden kaybettik

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

AK Parti grubunda gergin anlar! Soylu soru soran muhabirin cep telefonuna müdahale etti

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Bakmadan Geçme

Bugün voleybol maçı var mı? 16 Mayıs kimin voleybol maçı var? Bugün hangi voleybol maçı var? 19 Mayıs ile ilgili şiirler 2024! 1-2-3-4-5 kıtalık 19 Mayıs şiirleri uzun ve kısa! 19 Mayıs kısa sözler ve anlamlı mesajlar neler? HANDE BALADIN KİMDİR? Hande Baladın kaç yaşında, boyu kaç, nereli? Bütçe Kontrolü Nedir, Nasıl Yapılır? Bütçe yapılırken nelere dikkat edilmeli? AYHAN BORA KAPLAN KİMDİR? Ayhan Bora Kaplan olayında son durum ne? Ne oldu, olay ne? 3 yıl atama olmayacak mı? 3 yıl memur alımı olmayacak mı? Kamuda tasarruf tedbirleri memur alımı durdu mu? Ayşe Tolga kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Ayşe Tolga kaç yaşında, nereli? Ayşe Tolga biyografisi! Şükrü Yaman kimdir? Şükrü Yaman kaç yaşında, nereli? Şükrü Yaman hayatı ve biyografisi! POLİS TAYİNLERİ TARİHİ 2024! Polis tayinleri ne zaman açıklanacak? Polis atama ve yer değiştirme hangi tarihte olacak? 20 Mayıs okullar tatil mi? 20 Mayıs resmi tatil mi, tam gün tatil mi? 20 Mayıs yarım gün mü, tam gün mü? 16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak?
Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title