Haberler

Düzce Valisi Selçuk Aslan Ahilik Haftası'nı Kutladı

Güncelleme:

Düzce Valisi Selçuk Aslan, Ahilik Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Ahilik gelenek ve değerlerinin önemine vurgu yapan Vali Aslan, esnaf ve zanaatkarların hayatına yön veren bu geleneğin toplumun temel taşlarından biri olduğunu belirtti.

DÜZCE(İHA) – Düzce Valisi Selçuk Aslan, Ahiliğin milletimizin hayatında yer etmiş köklü bir gelenek olduğunu belirterek "Bu gelenek, asırlardır esnaf ve zanaatkarlarımızın hayatına yön vermiş, toplumumuzun temel taşlarından biri olmuştur" dedi.

Vali Selçuk Aslan, Ahilik Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında ahiliğin köklü bir gelenek olduğunu belirterek "Ahilik, Türk kültürünün köklerine dayanan, toplumsal dayanışma, dürüstlük, adalet ve mesleki etik değerlere yaslanarak oluşturduğu Çalışma, Akıl, Bilim, Ahlak (ÇABA) ilkeleriyle milletimizin hayatında yer etmiş köklü bir gelenektir. Bu gelenek, asırlardır esnaf ve zanaatkarlarımızın hayatına yön vermiş, toplumumuzun temel taşlarından biri olmuştur. Esnaf ve zanaatkarlarımızın piri Ahi Evran Veli'nin 'Hak ile sabır dileyip bize gelen bizdendir; Akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir' düsturu günümüzde de esnaf ve zanaatkarlarımıza kılavuzluk etmektedir.

Esnaf sadece alan, satan, ticaret yapan, varlığı icra ettiği meslekten ibaret biri değildir. Esnaf aynı zamanda o beldenin gözü, kulağı, sesi, vicdanı, hamisi, yol göstericisidir. Ahilik Haftası da bizlere bu değerleri hatırlama ve gelecek nesillere aktarma fırsatı sunmaktadır. Ahilik müessesesi, sadece meslek örgütleri arasında dayanışma ve yardımlaşma anlamına gelmeyip aynı zamanda dürüstlük, adalet ve insanlık değerlerine olan bağlılığı simgeler. Bu değerler, sadece esnafımız ve zanaatkarlarımız için değil, tüm toplumumuz için önemlidir; Hacı Bektaş-ı Veli'nin 'Bir olalım, iri olalım, diri olalım' dediği gibi, milletimizin birliğinin ve dirliğinin önemli harçlarında birini temsil etmektedir. Düzce olarak, Ahilik Haftası'nı kutlarken, milletimizin irfan dünyasından yoğrularak müesseseleşen Ahiliğin temsil ettiği değerleri canlı tutma ve gelecek kuşaklara aktarma sorumluluğunu taşıyoruz. Bugün toplumsal işbölümü gereği oluşturduğumuz tüm kurumlarımızla 'Halka Hizmet, Hakk'a Hizmettir' düşüncesi ile kutladığımız Ahilik Haftasında, esnafımızın ve zanaatkarlarımızın emeğine, dürüstlüğüne ve katkılarına saygı duyuyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, esnafımızın ve zanaatkarlarımızın Ahilik Haftası'nı kutluyor, bu özel zamanda birlik ve beraberlik içinde olmamızı diliyorum. Örf, adet ve ananelerimizin içine yerleşmiş olan Ahilik değerlerinin Düzce'mizin daha güçlü, dinamik ve müreffeh bir yer olma yolundaki kararlılığımızı yansıtmasını temenni ederken tüm hemşehrilerimizi saygı ve en kalbi muhabbetlerimle selamlıyorum" ifadelerinde bulundu. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Ahilik Haftası Selçuk Aslan Selçuk Düzce Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title