Haberler

Bağcılar'da 3. Engelsiz Dünya Dostu Festivali düzenlendi

Güncelleme:

Bağcılar Belediyesi'nin düzenlediği 3. Engelsiz Dünya Dostu Festivali, renkli görüntülere sahne oldu.

Bağcılar Belediyesi'nin düzenlediği 3. Engelsiz Dünya Dostu Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. Cumhuriyet'in 100. Yılı sebebiyle Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı kursiyerlerinin eğitim aldıkları branşlarda yeteneklerini sergilediği festivalde 100 engelli halk oyunları gösterisiyle Guinness dünya rekor denemesi gerçekleştirdi.

Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı'nda gerçekleşen programa; Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, ünlü sporcular ve engelli çocuklar ve aileleri katıldı.

Programda engelli kursiyerler hünerlerini sergiledi. Bu kapsamda Cumhuriyet'in 100. Yılı sebebiyle 100 engelli halk oyunları gösterisiyle Guinness dünya rekor denemesi gerçekleştirildi.  Ayrıca 100 çocuk da Gazze'de ölen çocuklar için sahneye çıktı. Minikler, 'Kardan Aydınlık' isimli şarkıyı işaret diliyle seslendirdi.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Engelliler Sarayı'na girişte gençlerimizle tanışmaya başladık. Her birinin ayrı bir özelliği, yeteneği var. Yetenekli gençlerin özellikle bu binada hayat bulması ve yeteneklerini engelsiz bir şekilde yapabilmeleri çok değerli. Türkiye olarak hepsiyle gurur duydum. Amacımız toplumda engelli bireyleri evlerine hapsetmek değil, sosyal hayata tutundurmak, toplumun bir bireyi olduğunu hatırlatmaktır. Burada gençlerimizi motive etmek açısından spor da son derece önemli" dedi.

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ise "Bu yıl festivalin üçüncüsünü düzenliyoruz. Engelliler Sarayı'mız bizim dünya çapında yeterliliğe sahiptir. En üst katımızı da spor salonu olarak organize ettik. Burası ilçede binlerce engelli kursiyerimizin sosyal hayata katılımı, öncü birey olmaları adına çok önemli çalışmalar yürütüyor. Yılda binin üzerinde öğrenci sertifika alıyor. Üniversitelerle iş birliği de yapıyoruz. Kursiyerler 100'ün üzerinde uluslararası alanda madalya kazandı. Bu alanda öncü olmaya devam ediyoruz. Spor salonumuzla da sporcularımızın Türkiye ve dünya ölçeğinde yer edinmelerini arzu ediyoruz" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının arından Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye hediye ve plaket takdim etti. Ardından bu yıl içinde yapılan yarışmalarda dereceye girenlere madalyaları verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Bağcılar Belediyesi Bağcılar Dünya Engelliler Etkinlikler Kültür Sanat Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
500

Yorumlar (1)

miraç birben:

Sayın Abdullah Özdemir ve Engelliler Sarayı yönetimi, Guiness World Records'a girmemdeki destekleri için teşekkür ederim. Öğrenci ve öğretmenlerinizle birlikte elde ettiğimiz bu başarı, sizin liderliğinizdeki özverili çalışmaların bir yansımasıdır. Size ve ekibinize minnettarım.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title