Haberler

    Apikam Kent Söyleşileri Ekim 2016

    Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl Kasım ayında başlayan ve büyük ilgi gören Kent Söyleşileri, yeni döneminin 25 Ekim Salı günü yapılacak ilk söyleşisi ile dinleyicileriyle buluşuyor.

    Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzeler Şube Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıl Kasım ayında başlayan ve büyük ilgi gören Kent Söyleşileri,  yeni döneminin 25 Ekim Salı günü yapılacak ilk söyleşisi ile dinleyicileriyle buluşuyor.

    Prof. Dr. Ergün Aybars'ın Apikam toplantı salonunda saat 18.00'de gerçekleştireceği söyleşinin konusu "Cumhuriyet ve Kazanımları".

    Ergün Aybars 1941'de İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümünden mezun oldu ve aynı Fakültenin Türk İnkılap Tarihi Enstitüsüne asistan oldu. Ord. Prof. Enver Ziya Karal'ın danışmanlığında, "İstiklal Mahkemeleri 1920-1923" konulu teziyle Ekim 1972'de Tarih Doktoru unvanını aldı. 1979'da "İstiklal Mahkemeleri 1923-1927" konulu teziyle doçent oldu. 1980'de Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi'nde (sonraki adı Edebiyat Fakültesi) doçent olarak göreve başladı. Edebiyat Fakültesi dekan yardımcılığı, tarih bölümü başkanlığı ve Ege Üniversitesi "Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölüm Başkanlığı" görevlerinde bulundu. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Yiğitbaşı'nın daveti üzerine, bu Üniversite'nin Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Müdürü olarak 1986'da göreve başladı. Şubat 1987'de profesörlük ataması gerçekleşti. 22 yıl süreyle enstitü müdürlüğü görevini tamamladıktan sonra 2008'de emekli oldu. Prof. Dr. Ergün Aybars 1983'de Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi Bilim Kurulu üyeliğine atandı. 1995'de bu görevinden istifa etti. "Genelkurmay Başkanlığı Askeri Tarih Genel Kurulu, Atatürk Araştırma Merkezi ve Stratejik araştırma Merkezi" bilim kurulu üyeliklerinde bulundu. Halen Genelkurmay Atatürk Araştırma Merkezi bilim kurulu üyesidir. 2015 yılı Cumhuriyet Gazetesi Yunus Nadi "Sosyal Bilimler ve Araştırma Ödülü"ne İstiklal Mahkemeleri kitabı ile layık görüldü.

    Yayınları

    İstiklal Mahkemeleri 1920-1923.  C.I.

    İstiklal Mahkemeleri 1923-1927 . CII.

    Türkiye Cumhuriyeti Tarihi C.I (Kuruluş 1839-1923)

    Atatürk ve Modernleşme

    Türkiye'de Yakın Dönem Ayaklanmaları

    Türkiye, Orta Doğu, Petrol ve Emperyalizm

    Bir Uygarlık Örneği: Türk Devrimi ve yayınlanmış çeşitli makaleler.

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Ankara Üniversitesi Ahmet Piriştina İstanbul Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title