Haberler

Antalya Televizyon Ödülleri Başvuruları Başladı

Güncelleme:

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve AKSAV işbirliğiyle, bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Antalya Televizyon Ödülleri'ne başvurular başladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle, bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Antalya Televizyon Ödülleri'ne başvurular başladı. 26- 27 Nisan tarihlerinde düzenlenecek 4. Antalya Televizyon Ödülleri'ne esas teşkil eden kategoriler yeniden düzenlendi.

'Türkiye'nin Emmy'si olarak kabul edilen Antalya Televizyon Ödülleri çerçevesinde bu yıl 34 dalda ödül verilecek. İzleyicileri beyaz cama kilitleyen dizi ve programlar kendi kategorilerinde karşı karşıya gelecek. Ödüller, 27 Nisan Cumartesi günü düzenlenecek Ödül Töreni'nde sahiplerini bulacak.

Başvuru esaslı bir ödül sistemi olan Antalya Televizyon Ödülleri'nde başvuruların yoğunluğuna göre ön jürinin değerlendirmesi sonunda adaylar belirleniyor. Her kategoride 5 adayın yarıştığı Antalya Televizyon Ödülleri'nde Ana Jüri değerlendirmesi Antalya'da gerçekleştiriliyor, sonuçlar Ödül Töreni'nde açıklanıyor.

SON BAŞVURU TARİHİ 4 MART

Antalya Televizyon Ödülleri için son başvuru tarihi 4 Mart. Televizyon Ödülleri'ne başvuracak tüm yapımların televizyonda yayınlanmak amacıyla gerçekleştirilmiş, geçen yılın son başvuru tarihi 2 Mart 2012'den, bu yılın son başvuru tarihi 4 Mart 2013'e kadar olan tüm yayın döneminde gösterilmeye başlanmış ya da anılan dönem içinde yeni bölümlerinin yayınlanmış olması gerekiyor.

İŞTE KATEGORİLER

'En iyi dizi' ödülleri başlığı altında bu yıl yeni sezon dizileri ayrı değerlendirilecek. Yönetmelikte 'yeni sezon dizisi' olarak vurgulanan kategori, geçen yılın son başvuru tarihi 2 Mart 2012'den bu yılın son başvuru tarihi 4 Mart 2013'e kadar olan yayın döneminde ilk kez yayınlanmaya başlamış yapımları ve geçen yılki başvurularda yeterli bölüm sayısı koşuluna ulaşamamış dramatik yapımları kapsıyor.

En İyi Senaryo dalında bu yıl 'uyarlama senaryo' kategorisi de yer alacak. 'Uyarlama senaryo ödülü' komedi- drama ayrımı yapılmaksızın yerli ya da yabancı film, dizi, roman, öykü vs. sanat yapıtlarından uyarlanan, televizyon için yapılmış dramatik yapımların senaryolarını kapsıyor.

Drama dizisi ve komedi dizisi kategorilerinde 'en iyi yönetmen', 'en iyi senaryo', 'en iyi kadın oyuncu', 'en iyi erkek oyuncu', 'en iyi yardımcı kadın oyuncu', 'en iyi yardımcı erkek oyuncu', 'en iyi müzik' ödülleri de yer alıyor.

'Genel olarak değerlendirilecek kategoriler' içinde ise 'dizi film görüntü yönetmeni', 'dizi film sanat yönetmeni' ödülleri verilecek. Bu ödüller de drama, komedi ayrımı yapılmadan değerlendirilerek belirlenecek.

Dramatik Yapımlar Dışı TV Yapımları başlığı altında bu yılın en iyi 'çocuk programı', 'gündüz kuşağı programı', 'haber bülteni sunucusu', 'haber programı', 'kültür sanat programı', 'magazin programı', 'müzik/eğlence programı', 'spor programı', 'talk show programı', 'tartışma programı', 'bilgi&kültür içerikli yarışma programı', 'şov içerikli yarışma programı' kategorilerinin 'en iyi'leri belirlenecek.

BELGESEL UNUTULMADI

Antalya Televizyon ödülleri arasında bir başka ödül de Belgesel dalda verilecek.

'En iyi belgesel programı', 2012-2013 yeni yayın döneminde ilk gösterimini yapmış tek bölümlük ya da gösterimi hala devam eden yapımlar arasından seçilecek. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title