Haberler

Kulaçlarıyla Engeline Meydan Okuyor

Yozgat'ta doğuştan elleri ve bir bacağı olmayan 11 yaşındaki Muhammet Enes Sarı, yüzmedeki azmiyle dikkati çekiyor.

ÖMER ERTUĞRUL - Yozgat'ta doğuştan elleri ve bir bacağı olmayan 11 yaşındaki Muhammet Enes Sarı, yüzmedeki azmiyle dikkati çekiyor.

Bir spor aktivitesinde yer alması amacıyla 3 yıl önce doktor tavsiyesiyle yüzme kurslarına katılan Muhammet Enes, attığı kulaçlarla engeline meydan okuyor.

Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Aksaray'da düzenlenecek Bedensel Engelliler Türkiye Şampiyonasında sınıflandırma seçmelerine hazırlanan Muhammet Enes, seçmeleri kazanıp ardından milli takıma seçilmeyi hedefliyor.

Yozgatlı dünya şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp'i kendisine örnek alan minik yüzücü, yüzmede Yozgat'ı ve Türkiye'yi temsil etmek istiyor.

Haftada üç gün birer saat Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki yarı olimpik yüzme havuzunda yarışmaya hazırlanan Muhammet Enes, Aksaray'dan mutlu dönmeyi arzuluyor.

Beşinci sınıf öğrencisi Muhammet Enes, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüzmeyi çok sevdiğini söyledi.

Aksaray'da düzenlenecek yarışmaya hazırlandığını aktaran Muhammet Enes, "Milli takım kamplarına katılmak için antrenmanlarda her gün 30 tur yüzüyorum." dedi.

Yüzme dışında bazen futbol ve masa tenisi oynadığını ifade eden Muhammet Enes, "Hedefim milli takıma katılmak, dünyada Türkiye'yi ve Yozgat'ı temsil etmek." diye konuştu.

Minik sporcunun antrenörü İlker Sefa Onuş da Muhammet Enes'e önce serbest sitili, sonra da sırt üstü sitilini öğrettiklerini belirtti.

Onuş, "Aksaray'da düzenlenecek yarışmaya hazırlıyoruz. Sporcumuz bu iki sitili de rahatlıkla yüzebiliyor. Önce Aksaray'da sınıflandırmaya girmesi gerekiyor, oraya girdikten sonra biz Enes'in gayet başarılı bir şekilde Yozgat'ı temsil edeceğini düşünüyoruz. Hedeflerimiz büyük, Yozgat'ın değerli sporcusu Rıza Kayaalp gibi ülkesinin adını Avrupa'da ve dünyada duyurmasını istiyoruz. Tek gayemiz Muhammet Enes'in mutlu bir şekilde yüzmesi." diye konuştu.

Kaynak: AA / Spor

Aksaray Yozgat Spor Haberler

Bakmadan Geçme

25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title