Haberler

Kosova'da Şiddetli Patlama

Kosova'nın Batısındaki İpek Şehrinde Meydana Gelen Patlamada, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (Agit) Kosova Misyonu'na Bağlı 7 Araç ve 2 Özel Araç Hasar Gördü.

Kosova'nın batısındaki İpek şehrinde meydana gelen patlamada, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Kosova Misyonu'na bağlı 7 araç ve 2 özel araç hasar gördü.

Patlamanın AGİT'in araba parkında meydana geldiğini bildiren Kosova polisi, olayda ölen yada yaralanan olmamasının sevindirici olduğunu açıkladı. Araçların hasar gördüğü şiddetli patlamayı üstlenen olmadığı ve ne amaçla yapıldığı konusunda bilgilerinin olmadığını belirten İpek İl Polis Sözcüsü Avni Xhevukaj, saldırıyı gerçekleştirenlerin bulunması için geniş çapta araştırma başlattıklarını açıkladı. Saldırıyı kınayan Kosovalı liderler ise, olayın Kosova'da barış ve istikrarının sağlanmasını istemeyenlerin eseri olduğunu belirtti.

İpek'teki patlama, Kosova'da son 1 hafta içinde yabancı kuruluşların araçlarına yönelik olarak gerçekleştirilen ikinci saldırı oldu. Geçtiğimiz hafta Priştine'de meydana gelen ilk saldırıda UNMİK polisine ait 3 araç hasar görmüştü.

(EK-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title