Haberler

Konya otomobilden inen yolcunun ölümüne sebep olan kamyonet sürücüsü asli kusurlu bulunup,...

Otomobilden inen yolcunun ölümüne sebep olan kamyonet sürücüsü asli kusurlu bulunup, tutuklandıKONYA'da kazada yaşamını yitiren emekli Hüsnü Karaer'e (57) çarpan kamyonetin sürücüsü Mesut Öğütcü, kazada 'asli' kusurlu bulunması üzerine 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan tutuklandı.

Otomobilden inen yolcunun ölümüne sebep olan kamyonet sürücüsü asli kusurlu bulunup, tutuklandı

KONYA'da kazada yaşamını yitiren emekli Hüsnü Karaer'e (57) çarpan kamyonetin sürücüsü Mesut Öğütcü, kazada 'asli' kusurlu bulunması üzerine 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan tutuklandı.

Karaer'in oğlu Yasin Karaer ise, "Adalet yerini buldu. Kusur verilmeyen sürücüye Ankara'dan gelen raporla asli kusur verildi. Gözaltına alınıp, tutuklandı" dedi.

Selçuk Üniversitesi matbaasından emekli olan 4 çocuk babası Hüsnü Karaer, bir grup arkadaşıyla gittiği Kütahya'dan 13 Ocak Pazartesi günü saat 23.30 sıralarında Konya'ya döndü. Karaer'in içinde bulunduğu arkadaşı Mustafa Şakir Özkan'ın kullandığı 06 HB 5091 plakalı otomobil, kent merkezi girişinde Bosna Hersek Mahallesi Yeni İstanbul Caddesi'nde tramvay durağına yakın bir noktada durdu. Sürücü Özkan, otomobilden inip bagaj kısmına doğru geçtiği sırada Karaer de sol arka kapıyı açıp aşağıya indi. Bu sırada arkadan gelen Mesut Öğütcü, yönetimindeki 42 EEE 31 plakalı kamyonet, Karaer'e çarptı. Çarpmanın şiddetiyle yaklaşık 50 metre ileriye savrulan Karaer, yaralandı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Durumu ağır olan Hüsnü Karaer, ambulansla kaldırıldığı yakındaki Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kaza anı da mobese kameralarına yansıdı.

SERBEST BIRAKILDI

Kazadan sonra gözaltına alınan kamyonet sürücüsü Mesut Öğütcü, ilk ifadesinde "40-50 kilometre hızla gidiyordum. Yolun sağında dörtlüleri yanan beyaz bir araç gördüm. Tam aracın yanından geçerken, aracın sol arka kapısının açılmasıyla araçta Hüsnü Karaer'in çıkması ve benim ona çarpmam bir oldu." dedi. Mesut Öğütcü, polisteki ifadesinin ardından Cumhuriyet Savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.

SÜRÜCÜ ASLİ KUSURLU BULUNDU

Kazayla ilgili Ankara Trafik İhtisas Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan raporda, kamyonet sürücüsü Mesut Öğütcü 'asli' kusurlu bulundu. Raporda, dosya kapsamında alınan ifadeler, trafik kazası tespit tutanağı, kaza yeri krokisi, mobese kamera kayıtları ve olayla ilgili tüm verilerin incelendiği belirtilerek, olay mahallinde aydınlatmanın ve görüşün açık olduğu yolda, sürücünün gereken dikkati vermediğine değinildi.

Dörtlü ikaz lambaları yanar vaziyette yolun sağında duran ve kendisinden az önce sol tarafından iki kişinin indiği, bir kişinin aracın arka tarafına doğru geçtiği araca dikkatli ve tedbirli şekilde yaklaşmayan ve yakınından geçtiği bu aracın sol arka kapısından inmiş yol üzerinde bulunan yayaya önlemsiz şekilde çarpan sürücü Mesut Öğütcü'nün mevcut oluş şartlardaki olayda 'asli' kusurlu olacağı görüş ve kanaatine varılarak, kaza tespit tutanağındaki kusurlandırmaya uygun bulunmayarak iştirak edilmediği belirtildi. Hüsnü Karaer'in indiği otomobilin sürücüsü Mustafa Şakir Özkan'a ise kusurlu olmadığı kaydedildi.

ÖLEN HÜSNÜ KARAER 'TALİ' KUSURLU

Raporda kazada hayatını kaybeden Hüsnü Karaer ise, kural gereği sağ kapıdan inmesi gerekirken kurala aykırı şekilde sol arka kapıdan indiği, bir an önce yol üzerinden yaya kaldırımına özen göstermeyip yolun sağ şeridi içerisinde bir süre oyalanarak can güvenliğini tehliye atmış olmakla, arkadan gelen aracın çarpılmasına maruz kaldığı olayda, dikkat ve özen yükümlülüğüne aykırı hareketiyle 'tali' kusurlu olarak görüldü.

TUTUKLANDI

Raporun Konya Cumhuriyet Başsavcılığına ulaşmasının ardından savcılık kararıyla Mesut Öğütcü hakkında yakalama ve gözaltı kararı çıkartıldı. Kısa süre içerisinde gözaltına alınan Mesut Öğütcü çıkarıldığı nöbetçe mahkemece, 'taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan tutuklandı.

ADALET YERİNİ BULDU

Hüsnü Karaer'in oğlu Yasin Karaer ise adaletin yerini bulduğunu belirterek, "Babamın araçtan indiği otomobilin sürücüsüne tam kusur verilmişti, Ancak Ankara'dan gelen raporla kamyonet sürücüsünün 'asli' kusurlu olduğu görüldü. Biz ailecek 2 aydır hukuk mücadelesi veriyoruz. Adalet yerini buldu. Babamın ölümüne sebep olan sürücü gözaltına alınıp, tutuklandı." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ankara Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Erol Bilecik kimdir? Erol Bilecik hangi takımlı?
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title