Haberler

Kontak kapatan Trendyol kuryeleri istediklerini aldı! Zam yüzde 11'den yüzde 38'e çıktı

Güncelleme:

Trendyol'da kendi hesabına çalışan kuryeler, ücretlerine yapılan yüzde 11'lik zammı yetersiz bularak eylem başlatmıştı. İstanbul merkezli başlayan eylemde Trendyol Express çalışanları,şirketin İstanbul Maslak'taki binası önünde toplanarak kontak kapatmış ve istediklerini alana kadar çalışmayacaklarını söylemişti. İstanbul'dan tüm Türkiye'ye yayılan eylem sonrası, e-ticaret platformu Trendyol geri adım attı. İşçilerin yaptığı açıklamaya göre, şirket yöneticileri yüzde 11'lik zammın yüzde 38.8'e çıkartılacağını söyledi.

Kontak kapatan Trendyol kuryeleri istediklerini aldı! Zam yüzde 11'den yüzde 38'e çıktı

TRENDYOL'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Konu hakkında bir açıklama yapan Trendyol, kuryelerin toplam hakedişlerinin aylık en az 12 bin 500 TL+KDV olarak garanti altına alındığını duyurdu. Trendyol, söz konusu çalışanların 'Sahibi oldukları ticari işletmeleri aracılığıyla ve Trendyol ile imzaladıkları taşıma sözleşmeleri kapsamında, kendi işletmelerine ait araçlarla taşıma hizmeti sunduğunu belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Mevcut iş modelimiz doğrultusunda, taşıyıcı iş ortaklarımıza taşıdıkları paket başına ödeme yapılmakta; 'iş ortağı destek paketleriyle' de aylık hakedişlerinin belli bir seviyenin üzerinde kalması sağlanmaktadır. 2022 yılı içerisinde, bir taşıyıcı iş ortağının faaliyet gösterdiği süreye bağlı olarak taşıdığı paket sayısına göre toplam hakedişinin aylık en az 12.500 TL+KDV olması, iş ortaklarımızın da beklentilerini karşılar şekilde, garanti altına alınmıştır. Mevcut iddialarda ise, sadece 'iş ortağı destek paketleri' 'nde geçerli olan hizmet bedeli artış oranı ön plana çıkarılmıştır. Tek başına bu oran üzerinden değerlendirme yapmak eksik ve yanıltıcı sonuçlar ortaya çıkarmaktadır."

Kontak kapatan Trendyol kuryeleri istediklerini aldı! Zam yüzde 11'den yüzde 38'e çıktı

"DİRENE DİRENE KAZANDIK"

Trendyol Çalışanları'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada da "Direne direne kazandık. %11'lik zammı bize dayatanlara mücadelemizle karşı koyduk, %38.8 zam aldık. Tüm Trendyol çalışanı kardeşlerimize hayırlı, tüm işçi ve emekçilere örnek olsun!" denildi.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Trendyol Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (6)

HAKAN ARSLANOĞLU:

Türkiye de Halkın tamamı zincir marketleri boykot edip belirli tarihler arası gitmeme kararı alsa o zaman bizlerde istediğimizi alacağız. Tebrikler Kuryeler

82
5
yanıtYanıtla
Alioz:

Zor işler karda kışta, Allah dışarda çalışanların yardımcısı olsun inş.

69
2
yanıtYanıtla
Ütopik Yorumcu:

çevremde çok yapan arkadaşlarım var adamlar dünyanın parasını kazanıyorlar şuanda türkiyede lider konumda e-ticaret alanında Çinin en büyük e ticaret devi ali baba satın aldı hak ettiklerini fazlasıyla alsınlar helal olsun sonuçta hepsi bizim vatandaşımız

47
4
yanıtYanıtla
pentakill lol:

isyanım bu kadar maaş alan kardeşlerime değil rabbim onlara daha çok versin. Bizde bulunduğumuz yerde boşa çalışıyoruz. ayrıca kontak kapatarak istediğini alan kardeşlerimizi tebrik ediyorum. ülke olarak marketleri sebzecileri meyvecileri ve siyaseti böyle boykot edersek istediğimize ulaşırız diye düşünüyorum.

0
1
yanıtYanıtla
Ararat:

Birlikten kuvvet doğar turkiyeye örnek olmalı halk zamlar için beraber olursa hersey ucuzlar köprü yol bedava olur

0
1
yanıtYanıtla
Suskun Demir:

Kurye işi kolay değil helal olsun takdir ettim kendilerini kar kış yağmur dondurucu havada görüyoruz kuryeleri zor iş olması gereken olmuş

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title