Haberler

Konsey'den Yıldırım Kent Konseyi'ne Ziyaret

Semih Pala ve yürütme kurulu üyeleri, Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Arif Çelenk'e hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak yeni dönemde başarılar diledi.

Molla Yegan Kültür Merkezi'ne gerçekleşen ziyarette Yıldırım Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri hazır bulundu. Seçimle işbaşına gelen Arif Çelenk ve yürütme kurulunu tebrik eden Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, yeni dönemde Yıldırım Kent Konseyi'nin çok dengeli bir çalışma içerisinde olacağını düşündüğünü söyledi. Bundan sonraki çalışmalarında başarılar dileyen Pala, Yıldırım Kent Konseyi'nin, en iyi ilçe kent konseyi olması için Bursa Kent Konseyi'nin her türlü desteği vereceğini belirtti.

Kent konseyinin çok farklı kavram olduğunu ifade eden Pala, geniş bir yelpazede katılımcısı bulunduğunu, gönüllülük esasına göre çalışıldığını kaydetti. Kent konseylerinin iyi çalışması halinde herkesimden insanın katkı vereceğini dile getiren Pala, "Kent konseyleri gücünü buradan alır.

Bursa Kent Konseyi, 2 yılda bu uyumu göstererek Türkiye'nin en güçlü, en aktif ve örnek çalışmalar yapan kent konseyi olmuştur. Bursa'nın örnek faaliyetler yapmasında en büyük elbette Bursa Büyükşehir Belediyesi'nindir. Biz Türkiye'ye kent konseylerinin başarılı olduğunu ispat etmek için uğraşıyoruz. Kent konseyi kavramı Türkiye'de demokrasinin gelişmesi için önemli bir kavramdır. Kent konseyleri yapı olarak organizasyon ve koordinasyon kuruluşudur" dedi.

Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Arif Çelenk ise, cuma günü yapılan seçimlerde oy birliğiyle işbaşına geldiklerini hatırlattı. Bursa Kent Konseyi'nin yapısını Yıldırım'a da taşıdıklarını anlatan Çelenk, yürütme kurulunu 12 üyeye çıkarttıklarını, genel sekreterin, kadın, gençlik ve engelli meclisi başkanlarının da daimi üye olduğunu söyledi. Türkiye'de sivil toplum kültürünün zayıf olduğuna değinen Çelenk, dünyada demokrasiyi siyasetin, sivil toplum kuruluşlarının ve düşünce kulüplerinin yönlendirdiğini kaydetti.

Çelenk, bu kapsamda yürütme kurulu olarak sivil toplum kültürünün gelişmesi için çalışmalar yapacaklarını belirtti. Mehmet Semih Pala ile Bursa Kent Konseyi'nde iki dönemdir beraber çalıştıklarını da hatırlatan Çelenk, "Kendisinin mesleki ve sivil toplum boyutunda çok farklı birikimleri var. Büyükşehir Belediyesi ile uyum içerisinde çalışmasıyla bu birikim anlam taşımıştır. Bizlerin amacı, Bursa Kent Konseyi ve Yıldırım Kent Konseyi'ni bir bütün olarak hareket ettirmektir. Bunu başarırsak yetişmemize ve yetiştirmemize imkan sağlar" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title