Haberler

Konfederasyonlar 26 Ocak'a Kadar Süre Verdi

İşçi ve Memur Konfederasyonları, Tekel İşçilerinin Sorunlarının Çözümü İçin 26 Ocak Salı Gününe Kadar Sonuç Alınamaması Halinde Yeniden Bir Araya Gelinmesini Kararlaştırdı.

İşçi ve memur Konfederasyonları, Tekel işçilerinin sorunlarının çözümü için 26 Ocak Salı gününe kadar sonuç alınamaması halinde yeniden bir araya gelinmesini kararlaştırdı.

Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, KESK Genel Başkanı Sami Evren ve Hak-iş Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Aslan, Tekel işçilerinin sorunlarını görüşmek üzere Türk-İş Genel Merkezi'nde bir araya geldi.

Toplantıda, Tekel işçilerinin sorunlarının çözümü için hükümetle yapılacak görüşmelerde 26 Ocak Salı günü saat 17.00'ye kadar sonuç alınamaması halinde, aynı saatte ''Dayanışma grevi ve üretimden gelen gücün kullanılacağı tarihi belirlemek dahil olmak üzere yeniden bir araya gelinmesi'' kararlaştırıldı.

Konfederasyonlar, 4/C uygulamasının kaldırılması için ortak mücadele kararı aldı. Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, 6 konfederasyonun çalışma hayatının tüm sorunlarına ilişkin ortak irade anlayışını bundan sonra da sürdüreceğini bildirdi. Konfederasyonların öncelikli olarak Tekel işçilerinin içinde bulunduğu durumu görüştüğünü ifade eden Kumlu, şunları kaydetti:

''Bu çerçevede konfederasyonların 4/C uygulamasını kabul etmemekte ve kaldırılmasını talep etmektedir. Konfederasyonlar hükümetle bugüne kadar sürdürülen diyalog sürecinin hızlandırılarak devam etmesini istemektedir. Tekel işçilerinin sorunlarının çözümü konusunda Türk-İş'in hükümetle sürdürdüğü görüşmelerde bundan böyle toplantıya katılan diğer konfederasyonların başkanları da etkin bir şekilde yer alacaktır.

Hükümetle yapılacak görüşmelerde 26 Ocak Salı günü saat 17.00'ye kadar sonuç alınamaması halinde aynı saatte konfederasyonlar, ''dayanışma grevi ve üretimden gelen gücün kullanılacağı tarih'' dahil olmak üzere yeniden bir araya gelecektir.''

Kaynak: AA / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title