Haberler

Komutan Terörde Hükümeti mi İşaret Etti?

2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, 'Size Şunu Açıklıkla İfade Ediyorum, Bugün Sorun Dağda Değildir. Nerde Diyorsanız, Onu Bana Sormayın. Biraz Bakarsanız, Bunu Rahatlıkla Görüsünüz' Dedi.

2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, katıldığı şehit cenazesinde terör politikaları konusunda askerin üzerine düştüğü mesajını vererek, "Size şunu açıklıkla ifade ediyorum, bugün sorun dağda değildir. Nerde diyorsanız, onu bana sormayın. Biraz bakarsanız, bunu rahatlıkla görüsünüz" dedi.

Şırnak'ta terör örgütü PKK tarafından uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu yaralanan ve tedavi altındayken hayatını kaybederek şehit olan Jandarma Er Orhan Kaya için memleketi Malatya'nın Doğanşehir ilçesi Gövdeli beldesinde tören düzenlendi. Törene, Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, AK Parti Malatya Milletvekili İhsan Koca, Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay

Albay Mehmet Ülger, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ilçe ve belde belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Gövdeli Belediye binasının önünde düzenlenen törende cenaze namazını İl Müftüsü Bekir Gerek kıldırdı. Şehit babası Yusuf Kaya, cenaze sonrasında Vali Halil İbrahim Daşöz ve 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın kolları arasında durabildi. Şehit yakınları törende fenalık geçirdiler. Şehit annesi Emine Kaya, son kez tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Kalabalık halk, terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

2. Ordu Komutanı Orgeneral Hüseyin Iğsız, basın mensuplarının sorusu üzerine, "Bize terörle mücadelede verilmiş hedef vardır. Bunlar daha önce defalarca ifade edildi. Dağda silahlı son terörist de etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecektir. Bu hedefimizde hiçbir değişiklik yoktur. Her geçen gün bu konuda daha da kararlı adımlar atıyoruz. Biz dağdaki mücadeleyi başarıyla sürdürüyoruz, sürdürmek zorundayız. Sizlerde biraz önce duydunuz şehidimizin babası, en acılı anında 'Vatan sağ olsun'

diyebilmektedir. Bize şehidimizin babası böyle bir günde bunu söyleyebiliyorsa, bu bizim için çok büyük bir vicdani sorumluluktur. Biz bu vicdani sorumluluğu yerine getireceğiz. Kendimize güveniyoruz, doğru yoldayız. Terörle mücadele her gün başarıya adım adım yaklaşmaktadır. Asker kar buz, soğuk buz demeden her türlü şartta mücadele vermektedir. Ama bakın ben size dağdaki mücadeleden bahsediyorum. Vatandaşlarımız dağdaki mücadele yönünde bir tereddüt yaşamasınlar. Ama size şunu açıklıkla ifade ediyorum,

bugün sorun dağda değildir. Nerde diyorsanız, onu bana sormayın. Biraz bakarsanız, bunu rahatlıkla görüsünüz" dedi.

Şehit babası ise "Gurur duyuyorum. Allah razı olsun, vatanımıza milletimize sağlık selametler diliyorum. Analar ağlamasın, acılar dinsin, babalar sızlamasın. Bu vatan bizimdir. Bu devlet bizimdir. Devletimiz, milletimiz, ordumuz var olsun. 3 tane oğlum var onlar da askere gidip şehit olsun" diye konuştu.

Vali Halil İbrahim Daşöz de, "Şehitlik bizim inancımız ve kültürümüzde en yüce makamdır" şeklinde konuştu.

Tören sonrasında Orgeneral Iğsız, şehidin tabutuna sarılı Türk bayrağını, Vali Daşöz ise şehidin vesikalık fotoğrafını aileye hediye etti.

(BK-OÇ-ÖZ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title