Haberler

Koç Holding ve Unicredit Ortaklıklarının 10. Yılını Kutluyor

Güncelleme:

Koç Holding Yönetim Kurulu, Koç Topluluğu olarak planlarını her zaman uzun vadeli bakış açısıyla ve sürdürülebilir karlı büyüme üzerine kurguladıklarını belirtti.

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Koç Topluluğu olarak planlarını her zaman uzun vadeli bakış açısıyla ve sürdürülebilir karlı büyüme üzerine kurguladıklarını belirtti.

Koç Holding ve UniCredit'in Koç Finansal Hizmetler'deki ortaklıklarının 10. yılı dolayısıyla düzenlenen toplantıya Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Faik Açıkalın, UniCredit CEO'su Federico Ghizzoni ile holding ve şirketlerin ve üst düzey yöneticileri katıldı.

Toplantıda konuşan Koç, UniCredit ile 10 yıldır yarattıkları sinerji ve başarılı yönetim modeli sayesinde çok sağlam bir ortaklığa sahip olduklarını söyledi.

Koç Finansal Hizmetler olarak UniCredit ile ortaklıklarının 2002 yılında başladığını anımsatan Koç, "Bu 10 yıllık başarı hikayesindeki mihenk taşının, 2006 yılında Türkiye'nin bankacılık alanındaki en köklü ve saygın kurumlarından Yapı Kredi ile iştiraklerinin satın alınması olduğunu söyleyebilirim. Finansal süpermarket konumundaki iştiraklerimizle hızlı bir atılım yapmak ve ülkemizin en iyi finansal hizmetini sunacak sinerjiyi yakalamak için attığımız bu adımın başarılı sonuçlar vermesi bizler için bugün büyük gurur vesilesidir" dedi.

Gelinen noktada Koç Finansal Hizmetlerin fonlama çeşitliliği, güçlü sermaye yapısı ve likiditesi ile Türkiye'nin en sağlam ve en karlı finansal kurumlarından biri olarak başarılı faaliyetlerine devam ettiğine dikkati çeken Koç, şöyle konuştu:

"Bu başarıda şüphesiz ortağımız UniCredit ile çıktığımız yola olan inancımız ve birbirimize olan güvenimiz ve başarılı yönetim modelimiz çok önemli bir rol oynuyor. Bu süre zarfında ortaya koyduğumuz son derece uyumlu ve başarılı işbirliğimizin eşine az rastlanır bir örnek teşkil ettiğini düşünüyorum. Koç Topluluğu olarak planlarımızı her zaman uzun vadeli bakış açısıyla ve sürdürülebilir karlı büyüme üzerine kurguluyoruz.

Türkiye'nin geleceğinde ve gelişmesinde önemli rolü olacağına inandığımız finans sektöründe liderliğe oynamak için Koç Finansal Hizmetler yapısına ciddi yatırımlar yaptık. Bu doğrultuda Koç Finansal Hizmetler'i önümüzdeki dönemde de daha iyi noktalara taşıyacak atılımlarla 'tartışmasız liderlik' konumuna eriştirmeyi hedefliyoruz."

-"Her 4 yılda bir Koç Finansal Hizmetler'e yeni bir Koç Finansal Hizmetler ekledik"-

Koç Finansal Hizmetler'in 10 yılda Türk finans sektörünün en önemli oyuncularından biri haline geldiğini belirten Yapı Kredi CEO'su Faik Açıkalın, Koç Finansal Hizmetler'in aktif büyüklüğünün 10 yıl gibi kurumların ömründe kısa sayılabilecek bir sürede 14 milyar liradan, yaklaşık 10 kat artarak 123 milyar lira seviyesine ulaştığını söyledi.

Açıkalın, bu performansın her yıl için ortalama yüzde 26'lık bir büyüme anlamına geldiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Diğer bir ifadeyle her 4 yılda bir Koç Finansal Hizmetler'e yeni bir Koç Finansal Hizmetler eklemiş olduğumuzu söyleyebiliriz. Türkiye'nin son 10 yıldaki büyümesine paralel olarak müşteri odaklı bir anlayış izleyen Koç Finansal Hizmetler bu süreçte kredi/aktif oranını ise yüzde 33'ten yüzde 63 seviyesine çıkardı. Buna bağlı olarak maddi öz sermaye karlılığı da 10 yıllık ortalamada yüzde 23 gibi sektör ortalamasının 5 puan üzerinde gerçekleşme başarısını gösterdi.

10 yılda sektörün en hızlı büyüyen finansal grubu olan Koç Finansal Hizmetler'in bu başarıya ulaşmasında şüphesiz ana sermayedarlarımız Koç Holding ve UniCredit'in destekleri ve güvenleri büyük önem taşıyor. Elbette çalışanlarımızın da bu başarıdaki payı çok büyük. Bu vesileyle başta bize güvenen müşterilerimiz olmak üzere yaklaşık 18 bin çalışanımıza da Koç Finansal Hizmetler'in bugünlere gelmesinde gösterdikleri emekleri için teşekkür ediyoruz."

Fortune dergisinin Global 500 sıralamasında 222. sırada yer alan Koç Holding ile Avrupa'nın en büyük ve en sağlam bankacılık gruplarından biri olan Unicredit'in gücünü yönetim olarak her zaman yanlarında hissettiklerini söyleyen Açıkalın, "Bu güç bizi hayal ve hedeflerimize ulaştırabilecek yapıda bir sermaye yapısı da sağlıyor bize. Bize hem güç hem güven kazandıran bu yapıda sektörde pek çok ilkin altında imzası bulunan amiral gemimiz Yapı Kredi gibi köklü bir kurumun yanı sıra leasingden faktoringe yatırımdan sigortaya kadar pek çok şirketimiz yer alıyor" dedi.

Her segmentte sergiledikleri müşteri odaklı yaklaşımları sayesinde ortaya takdirle izlenen bir başarıyı koymuş bulunduklarını ifade eden Açıkalın, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu tabloya göre Türk bankacılık sektöründe kredi pazar payımız yüzde 10. Ülkede verilen her 100 lira kredinin 10 lirasını biz veriyoruz. Müşteri odaklı bankacılık yaklaşımımız, bilanço yapımız rakiplerimize göre farklılaşmaya devam ediyor. Aktiflerimizin yüzde 63'ü ekonomiye kredi olarak yönlendirilmiş durumda.

Bu oran rakiplerimiz arasında en yüksek seviye. Ayrıca dış ticaret, proje finansmanı, gayri nakdi krediler gibi diğer alanlarda da öncü konumumuzu sürdürüyoruz. Kredi kartı harcamalarında üye işyeri hacminde ve tekil müşteri sayısında da lideriz. Hem leasing, hem faktoringde uzun süredir pazar birincisiyiz. Yatırım ve portföyde ikinciyiz. Sigorta ve emeklilikte dördüncü ve beşinci olmak ile birlikte sermayemize göre en karlı ve en başarılı şirketler konumundayız."

Açıkalın, hedefledikleri alanlarda sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme elde etmek için çalışmaya devam edeceklerini söyleyerek, "Koç Finansal Hizmetler olarak, müşteriyi odağa alan yaklaşımımız doğrultusunda önümüzdeki 10 yıllarda da faaliyet gösterdiğimiz her alanda iddiamızı sürdüreceğiz, müşterilerimize ve ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam edeceğiz.

Hedefimiz, hem bize hem müşterilerimize hem de ülke ekonomisine odaklandığımız ve katma değer yaratan ürün ve hizmetlerde tartışmasız lider olmak" dedi.

- "Türkiye parlayan yıldız oldu"-

Koç Finansal Hizmetler ortaklığının her iki sermayedar için de kendini ispatladığını belirten UniCredit CEO'su Federico Ghizzoni, Yapı Kredi'nin hem çalışanlar hem müşteriler, hem de Türk ekonomisi için bir başarı hikayesi oluşturduğunu söyleyerek, "UniCredit olarak 2002 yılında Türkiye'ye yatırım yapma kararı aldığımızda, ülke ekonomisi 2000 - 2001 yıllarında yaşanan finansal krizden henüz çıkmaya başlamıştı. Bakıldığında bu yatırım hem fırsat, hem de risk içeriyordu. Ancak 10 yıl sonunda elde edilen başarının doğru bir karar vermiş olduğumuzu gösterdiğini mutlulukla görüyorum. Türkiye son dönemde ciddi bir değişim gerçekleştirdi ve parlayan bir yıldız oldu. Bir dizi reformlar gerçekleştirildi, siyasi düzeyde ve ekonomide çok büyük değişikliklere tanık olduk. Bu bağlamda Koç Finansal Hizmetler'de büyüyerek Türkiye ekonomisine katkı sağladı" dedi.

Türkiye'nin kendileri açısından çok önemli bir ülke olduğunu belirten Ghizzoni, UniCredit'in konsolide karı içinde Türkiye'nin en büyük paylardan birine sahip olduğunu ifade ederek, "Yapı Kredi şu anda Türkiye'nin en güçlü özel bankası. Birçok anlamda mükemmellikleri alan bir banka" şeklinde konuştu.

UniCredit'in bu yıl gerçekleştirdiği sermaye artırımıyla birlikte Avrupa'nın en sağlam bankacılık gruplarından biri haline geldiğini vurgulayan Ghizzoni, Avrupa Birliği stres testlerinin de bu sonucu teyit ettiğini ifade etti.

Ghizzoni, Türkiye'nin büyümeyi hedefledikleri en önemli ülkeden biri olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'deki varlığımız ve gelişim planlarımız Koç Holding ve Koç Finansal Hizmetler ile sürecek. Bu çerçevede Yapı Kredi'nin şube ağı yayılımını desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye'de yatırım yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Muhabir: Murat Birinci / Ümit Çevik

Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel

Yapı Kredi Bankası Koç Holding Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title