Haberler

Kmü Personeline İşaret Dili Eğitimi Veriliyor

KMÜ personeline işaret dili eğitimi veriliyorKARAMAN - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi personeline Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü tarafından işaret dili eğitimi veriliyor.

KMÜ personeline işaret dili eğitimi veriliyor

KARAMAN - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi personeline Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü tarafından işaret dili eğitimi veriliyor.

KMÜ Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğünün düzenlediği 'İşaret Dili Kursu' devam ediyor. Bilinçli Üniversite Engelsiz Kampüs projesi kapsamında Türkiye'deki üniversiteler arasında bir ilkin gerçekleştirileceği kursta, işitme engelli kişilerin birbirleriyle iletişim kurabilmeleri için el hareketlerini ve yüz mimiklerini kullanarak oluşturdukları görsel bir dil olan işaret dilinin öğretilmesi hedefleniyor. KMÜ bünyesinde çalışan elliye yakın akademik ve idari personelin katıldığı kurs 28 Eylül'de sona erecek.

KMÜ Engelsiz Üniversite Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr Mustafa Başkonak, "Yurt genelinde engelli bireylere yönelik olarak yapılan eğitsel ve fiziksel düzenlemelerin içerisinde toplumsal farkındalık çok önemli. Hem toplumda farkındalığı artırmak hem de bir eğitim kurumu olarak üniversitemizde eğitimlerine devam eden ve edecek olan engelli öğrencilere yönelik gerek akademik gerekse idari tüm personelin desteğini en üst seviyeye taşımak için bu projeyi hayata geçirdik. Daha önce üniversitede farklı bölümlerde okuyan öğrencilerimize yönelik olarak üç dönem işaret dili kursu verdik. Çalışmalarımız her geçen gün hız kesmeden devam edecek. Bize destek olan ve bu işe gönlünü veren herkesten Allah razı olsun" dedi.

Düzenlenen kursta eğitim almaya devam eden akademik ve idari personel ise, gün boyunca birbirleriyle işaret diliyle konuşarak işaret dilini geliştiriyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Eğitim

Türkiye Karaman Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title