Haberler

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, 74 Yaşında

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Kadın Kolları üyesi bir grup, 74 yaşına giren KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun doğum gününü kutladı.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Kadın Kolları üyesi bir grup, 74 yaşına giren KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun doğum gününü kutladı.

Derviş Eroğlu'na çiçek ve çeşitli hediyeler takdim eden kadınlar, KKTC Cumhurbaşkanının her zaman yanında olduklarını söyledi.

Eroğlu da tüm kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü bugünden kutladığını belirterek,, "Bugün doğum günüm. Bu yaşa geldim, ilk kez doğum günümü bu kadar çok hanımla kutluyorum. Doğum günümü kutlarken, kulağıma 'hep sizinle beraberiz, sizi destekliyoruz' diye fısıldadınız. Bu, beni çok mutlu etti. Kendimi seçimde gibi hissettim" dedi.

Bugüne kadar UBP'li kadınların kendini her zaman yürekten desteklediğini, her seçimde bunu gösterdiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Eroğlu, tüm kadınlara çalışma ve destekleri için teşekkür etti.

"Kadınların olmadığı yerde hayat olmaz, kadınlar hayatın renkleridir. Kadının olduğu yerde, iş birliği, güç birliği ortaya çıkar. Kıbrıslı Türk kadınının ulusal mücadeledeki yeri yadsınamaz. KKTC vatandaşı olmaktan iftihar ettiniz, bu devlete sahip çıktınız" diyen Eroğlu, "Sizin istediğiniz gibi bir anlaşma yapmak için çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Kıbrıs Türk halkı ve kadınının namusunu, şerefini, onurunu koruyacak, gelecek endişesi duymayacağı, Türkiye Cumhuriyeti'nin garantörlüğünde, insanların yerinden edilmeyeceği bir anlaşma için çalıştıklarını vurgulayan Eroğlu, ancak Rumların anlaşmaya niyeti olmadığını söyledi.

"Bunu rahatlıkla söylüyorum, çünkü görüyorum" diyen Derviş Eroğlu, Rumların hep Türk tarafından taviz beklediğini, karşılıklı "Al-ver" olmadan bir anlaşma yapılamayacağını belirtti.

Eroğlu'nun konuşmasının ardından, UBP'li kadınlar, ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin (CTP), Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na karşı düzenlediği protesto yürüyüşüne karşı bir bildiri okudu. - LEFKOŞA

Kaynak: AA / Dünya

Derviş Eroğlu Kıbrıs Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title