Haberler

Kırım'ın Rusya'ya Bağlanma Kararı

Kırım'ın Rus askerleri kontrolündeki Perevalne üssündeki gergin bekleyiş devam ederken, Rusya'nın Ukrayna askerlerine üç öneri sunduğu iddia ediliyor.

Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ve Rusya'ya katıldığını ilan eden Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Akmescit yakınlarındaki Rus askerlerinin kontrolündeki Perevalne Ukrayna askeri üssündeki gergin bekleyiş devam ediyor.

Rusya'nın Kırım'da bulunan Ukrayna askerlerine üç öneri sunduğu iddia edilirken, öneriler, Ukrayna askerlerinin yerlerinde kalarak Rusya'ya hizmet etmeleri, görevlerinden istifa etmeleri ya da kendilerine açılacak güvenli yolla Ukrayna'ya dönmelerini içeriyor.

Adını vermek istemeyen Ukraynalı bir asker AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kalmak isteyen askerler de var fakat tam olarak kimlerin ne karar verdiğini bilmiyorum. Ama Ukrayna'ya dönmek isteyen askerlerin ailelerinin şu an hazırlandıklarını, yarın ve öbür gün kendilerine sağlanacak araçlarla güvenli bir şekilde Ukrayna'ya döneceklerinin söylendiğini biliyorum" dedi.

Perevalne Ukrayna askeri üssü girişinde nöbet tutan Rus askerlerinin yanında kamp kurmuş ve kendilerini "Kırım Halk Ordusu (Öz Savunma Gücü)" olarak tanıtan gruptan, askeri forma giyen ve adını vermek istemeyen bir kişi, AA muhabirine yaptığı açıklamada; "Biz Kırımlıyız. Burada beklememizin sebebi, meydana gelebilecek herhangi bir provokasyona imkan vermemek. Ukrayna askerlerine üç seçenek sunduldu. İsterlerse burada kalarak Rusya ordusuna hizmet edebilirler, isterlerse aileleriyle birlikte Ukrayna'ya güvenli bir şekilde dönebilirler ya da görevlerinden istifa ederek kışlaları terk ederler" dedi.

Askeri üs etrafında bulunan lojmanlarda yaşayan aileler konuşmaktan çekinirken, askeri üsten de açıklama gelmedi.

Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde 27 Şubat 2014'te ulusal simge bulunmayan askeri üniformalı silahlı birlikler parlamento binası ve başbakanlığı ele geçirmişti. Daha sonra Kırım geneline yayılarak Ukrayna güvenlik güçlerinin bina ve tesislerini kuşatan birliklerin Rus askerleri olduğu anlaşılmıştı. Kremlin yönetimi, yarımada genelinde tüm kontrolü elinde tutan güçlerin Rus ordusuyla ilgisi olmadığını, bunların yerel halkın "öz savunma gücü" olduğunu iddia ediyor.

Rusya, Ukrayna ile arasındaki ikili anlaşmalar çerçevesinde Kırım yarımadasındaki deniz ve hava üslerinde binlerce asker bulunduruyor. 27 Şubat'tan bu yana yarımadaya yeni Rus ordu birlikleri sevk edilmişti. - Kırım

Kaynak: AA / Güncel

Kırım Özerk Cumhuriyeti Rusya Federasyonu Akmescit Ukrayna Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title