Haberler

Kıbrıs Limasol Şehitlerini Andı

- Kıbrıs Limasol şehitlerini andıLEFKOŞA - Limasol direnişi ve direnişte şehit düşenler, Girne'de düzenlenen törende anıldı.

- Kıbrıs Limasol şehitlerini andı

LEFKOŞA - Limasol direnişi ve direnişte şehit düşenler, Girne'de düzenlenen törende anıldı.

Kıbrıslı Türklerin 54 yıl önce Limasol'da Rum-Yunan saldırılarına karşı verdiği direniş ile bu mücadelede şehit düşenler bugün Limasol- Girne Şehitleri ve Özgürlük Anıtı önünde törenle anıldı.

Törene, Girne Kaymakamı Mustafa Erişmen, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, bazı milletvekilleri, Merkez Komutanı Topçu Albay Cem Kubilay, Sahil Güvenlik Komutanı Deniz Albay Serdar Sevinç, bazı siyasi parti, muharip dernek, üniversite ve okul temsilcileriyle, kurum, kuruluş ve derneklerin temsilcileri katıldı.

Protokol sırasına göre anıta çelenklerin sunulmasını, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesi izledi.

English School of Kyrenia öğrencisi Ödül Soytürk'ün "Bu Vatan Kimin" şiirini okumasının ardından TMT Mücahitler Derneği Girne Şube Başkanı Erbil Aydınova günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

TMT Mücahitler Derneği Girne Şube Başkanı Erbil Aydınova günün anlam ve önemini belirttiği konuşmasında, 54 yıl önce Rumların Türkleri yok edip adayı Yunanistan'a bağlama girişimlerinin Kıbrıs Türk halkının kahramanca mücadelesi karşısında başarısız olduğunu anlattı.

Kıbrıs'ta çözümsüzlüğün sebebinin Rum tarafının kendini adanın tek hakimi olarak görmesi, doğal kaynaklara sadece kendisinin sahip olmak istemesi, buna bağlı uluslararası anlaşmalar yapması olduğunu kaydeden Aydınova, Enosis plebisitinin okullarda anılmasının ileride ne gibi sorunlara neden olacağının belli olmadığını vurguladı.

Aydınova, ancak dünyanın Kıbrıslı Türklere de eşit muamele yapmaya başladığı zaman bir çözüm ışığı görülebileceğini kaydederek, bugüne kadar çıkan tüm çatışmaların Rum tarafının yapılan anlaşmaları bozmasından kaynaklandığının altını çizdi.

"Türkiye'nin etkin ve fiili garantisinden vazgeçmeyeceğiz" diyen Aydınova, Rum tarafına da seslenerek, iki tarafın birbiri üzerinde baskı kurmadan, hükmetmeye çalışmadan işbirliği içerisinde çalışarak adayı "Akdeniz'in incisi" yapabileceklerini söyledi.

Aydınova, tüm şehit ve gazilerle birlikte Türkiye Cumhuriyeti'ne, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri'ne (KTBK), Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'na (GKK), Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı'na, TMT Mücahitler Derneği'ne ve şehit ailelerine şükran ve saygılar sunarak sözlerini tamamladı.

Törenin ardından Leymosunlunlar Derneği tarafından lokma dağıtıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Limasol Kıbrıs Erbil Girne Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title